Košarka

Pau razmišlja o penziji, ali i o POVRATKU u NBA

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Legendarni košarkaš još uvek nije rekao da je dosta!

Izvor: MN Press

Slavni španski košarkaš se već dugo oporavlja od povrede, u međuvremenu je dobio otkaz u Portlandu, a nastavak njegove karijere je neizvestan. Već je u godinama kada ne može da pruži maksimum.

Svestan je toga i zato razmišlja i o penziji. Mada, po njegovim rečima, voleo bi da se vrati na parket i da je još malo odloži.

Španac je 1. marta 2019. godine dobio otkaz u San Antoniju, a od tada je nastupio na samo tri meča u NBA ligi. Nosio je dres Milvokija, u kom je zaradio povredu stopala koja mu je završila sezonu.

Usledila je operacija, dug oporavak, promena tima, novi otkaz...

''Sa oporavkom od povrede i ovakvom povredom kakvu imam, a sa kojom se borim već godinu dana, naravno da moram da razmišljam i o kraju karijere. Takođe, za nekoliko meseci ću imati 40 godina, pa mi i to prolazi kroz glavu'', izjavio je stariji od braće Gasol.

On je tokom prethodnog leta potpisao za Portland, ali u nekoliko meseci nije odigrao nijedan meč. Dobio je otkaz u novembru, a ranije su se pominjale i neke druge uloge u kojima bi mogao da se nađe u NBA ligi.

''Penzija je nešto što se desi, pre ili kasnije.  Nadam se da još nije došlo vreme za to. Tada bih imao više vremena za ''Gasol Fondaciju'', za neke projekte van terena. Pre toga sam fokusiran da se vratim i da probam ponovo da igram, ali je trenutno sve to u senci pandemije. Sve ostalo je manje bitno'', zaključio je Pau.
Pau Gasol je dva puta bio NBA šampion u dresu Los Anđeles Lejkersa, dok je sa reprezentacijom osvajao medalje na sva tri velika takmičenja. Tri puta je bio prvak Evrope (uz još četiri medalje), jednom prvak sveta, uz tri medalje sa Olimpijskih igara.

Tagovi