Košarka

FIBA pred odlukom: Gde ne mogu naša deca - neće ići ni košarkaši!

Autori mondo.me Mladen Šolak

Svetska "kuća košarke" uskoro će doneti odluku o sezonama svojih takmičenja. Još jedan apel košarkašima i važna poruka u vezi sa Olimpijskim igrama.

Izvor: Edward Lea Staff/The Press of Atlantic City via AP

Pandemija korona virusa zaustavila je potpuno ukočila sportske sezone praktično u celom svetu. To se odnosi i na FIBA takmičenja, koja su takođe suspendovana.

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) u ponedeljak je poslala poruku košarkašima da ostanu kod kuća i da vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.

Presednik FIBA Haman Nijang i generalni sekretar Andreas Zaklis saopštili su da "ni pod kojim uslovima naša strast prema igranju košarke ne može da bude važnija od praćenja instrukcija nadležnih".

Izvor: Tanjug, Mark Humphrey/AP

Iz krovne košarkaške organizacije poručeno je i to da će uskoro doneti odluku o FIBA Ligi šampiona, kao i međunarodnim takmičenjima koja vodi u Južnoj Americi i Africi.

Takođe, poslata je i važna poruka u vezi sa još neizvesnim Olimpijskim igrama u Tokiju, na koje Kanada i Australija ovog leta sigurno neće ići.

"Nećemo tražiti od svojih igrača da idu negde gde ne bismo slali svoju decu", snažna je poruka Nijanga i Zaklisa. I veoma bitna.

Tagovi