Košarka

Lazić ima predlog za ABA ligu: Najbolje je da se sve ovo PONIŠTI!

Autor Milutin Vujičić Izvor Sportski žurnal

Kapiten crveno-belih ima ideju kako bi sezona u ABA ligi trebalo da se završi s obzirom na to da je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prekid gotovo svih sportskih takmičenja u Evropi doneo je i veliku dilemu kako završiti aktuelnu sezonu kojoj se trenutno ne nazire nastavak zbog pandemije korona virusa.

U fudbalu su se odlučili da "produže" kalendar, dok se u košarci još nije došlo do konačnog rešenja, nego od lige do lige viđamo različite interpretacije pravila. Za sada su tako u Litvaniji, Belgiji, Bosni i Hercegovini proglasili šampione po aktuelnom poretku, dok su u Sloveniji po prekidu prvenstva - odlučili da jednostavno niko ne bude šampion.

Velika dilema je i na ABA ligi... Partizan zagovara opciju proglašenja prvaka po trenutnom poretku na tabeli, dok se ostali klubovi, sem Igokee, bune takvom razrešenju situacije.

Jedan od onih koji smatra da tako nešto nije "najsrećnije rešenje" je i kapiten Crvene zvezde mts. Branko Lazić je u izjavi za današnji "Sportski žurnal" kazao da je pred rukovodstvom takmičenja velika odluka, a da on smatra da je najpametnije da se "sve poništi".

"Tu se sada otvara pitanje kako to uraditi. Da li po sadašnjem plasmanu ili da se ova godina poništi, to ne znam i nije moje... Znam da će neko reći da ovo pričam zato što smo mi na trećem mestu, ali i da sam na prvom, mislim da je najpoštenije da se ovo poništi", kazao je Branko Lazić.

"Kad sve ovo prođe, da od septembra krenemo od nule, da vidimo šta i kako. Ponavljam, ne kažem to zato što smo treći. I da smo mi trenutno prvi, isto bih razmišljao", zaključio je kapiten Zvezde.

Da li se slažete sa njim? Kažite nam u komentarima...

Tagovi