Košarka

Može i ovako: Slovenci prekinuli takmičenja - NEMA šampiona!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Za razliku od Litvanaca i Belgijanaca, naše komšije iz Slovenije dosetile su se drugačijeg rešenja za sus

Izvor: MN Press

Pandemija korona virusa značila je suspenziju većine sportskih prvenstava u Evropi, a s obzirom da se ne nazire kraj ovakvog stanja - pred organizacijama je da pronađu rešenje za završetak sezone.

U fudbalu je UEFA odlučila da "produži kalendar" i odloži Evropsko prvenstvo, dok u košarci za sada vidimo samo primere od zemlje do zemlje. Dok se čekaju odluke NBA i Evrolige, neki su požurili da odmah proglase šampione, tako da su bez obzira na sve takmičenja završena u Litvaniji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, kao i u ženskoj ABA ligi.

Novi primer stiže nam iz regiona, ali drugačiji nego do sad.

Košarkaški savez Slovenije od danas je prekinuo sva takmičenja pod njihovim ingerencijama i odlučio da poredak na tabeli u trenutku prekida - NIJE i konačan.

To znači da ove sezone Slovenija neće dobiti šampiona u košarci, dok je odlučeno i da niko ne ispada iz najelitnijeg šampionata. U saopštenju ove odluke navodi se da su se svi klubovi složili sa tim, odnosno da je to bila jednoglasna odluka.

U trenutku prekida počeo je drugi deo šampionata i Cedevita Olimpija je bila vodeća.

Već danima unazad traje i polemika o tome kako će se ABA liga završiti, a za sada nijedno od ponuđenih rešenja ne deluje kao dovoljno dobro...

Tagovi