Košarka

Šuker i Hrvati protiv održavanja EURO 2020: Ljudski životi su najvažniji!

Izvor mondo.ba

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker glasaće protiv održavanja Evropskog prvenstva ovog leta!

Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

UEFA još uvek nije donela neke od najvažnijih odluka u evropskom fudbalu za ovu sezonu. Glasanje tek treba da bude, a još uvek ne znamo kako će se završiti nacionalna prvenstva, Liga šampiona, Liga Evrope i kada će se igrati Evropsko prvnestvo.

Postoji teorija da se takmičenje reprezentacija održi narednog leta, pojavila se informacija i o decembru 2020. godine, a Davor Šuker, predsednik Hrvatsko nogometnog saveza, zna kako će glasati.

Pred videokonferenciju Evropske fudbalske unije, koja je zakazana u utorak, kada će biti donesene odluke o budućnosti fudbala zbog pandemije koronavirusa, prvi čovek hrvatskog fudbala Davor Šuker potvrdio je da će biti protiv održavanja EURO 2020 ovog leta.

"Bojim se da se Evropsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tokom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz učešće predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO 2020", izjavio je Šuker za riječki "Novi list".

Gotovo sva prvenstva u Evropi su prekinuta i pitanje je kada će i kako biti završena s obzirom na to da se situacija oko pandemije koronavirusa ne smiruje.

"Treba imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i takmičenja pod ingerencijom UEFA… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umesto na dve utakmice, mi u UEFA u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati pre nego što donesemo odluke na već pomenutoj videokonferenciji. Puno je spekulacija, ali pratićemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bićemo pametniji posle utorka, ljudski životi su najvažniji", dodao je predsednik HNS.

Nekadašnji napadač Dinama iz Zagreba, Sevilje, Real Madrida, Arsenala i Vest Hem na čelu HNS se nalazi od 2012. godine. On je u Izvršni odbor UEFA izabran 2015. godine, a sada će upravo to telo odlučivati o nastavku sezone u evropskom fudbalu.

Podsećamo, pozitivan na test bio je Slaviša Kokeza, a zbog toga su pod prismotrom bili i neki članovi delegacije Hrvatske, sa kojima se predsednik FSS susreo na sastanku u Amsterdamu.