Košarka

Pavićević: Veliki gledaju samo svoje interese

Autor mondo.me

Promjena termina mečeva poslednje runde ABA lige, prije nego je kolo odloženo, pokazala da je postojala zabrinjavajuća nestabilnost odnosno namjera namještanja.

Izvor: MN Press

Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević smatra da je odluka predsjedništva ABA lige da se odloži poslednje kolo regionalnog prvenstva zbog pandemije koronavirusa dobra.

Moramo biti svi na oprezu što se tiče korona virusa. Očigledno da je uhvatio mnogo više maha nego što se očekivalo i mislim da je dobro što je suspendovana ABA liga na neodređeno vrijeme, dok se stanje ne stabiliizuje”, rekao je Pavićević gostujući na Radio Baru.

On je potvrdio da je Mornar imao spremno saopštenje povodom pomjeranja termina tri utakmice zadnjeg kola, dan uoči odluke o odlaganju kola.

“U klupskom saopštenju koje smo ABA ligi poslali prije odluke o istovremenom igranju tri utakmice posljednjeg kola, podrazumijeva se i prije odluke o suspenziji takmičenja, mi smo naglasili da nije prvi put da klubovi koji više ulažu i idu na veće rezultate i plasman, poput Crvene zvezde, Budućnosti, Partizana i Cedevite, gledaju samo svoj interes. To je žalosno. Bili smo revoltirani zahtjevom Cedevita Olimpija da se tri utakmice: Mega – Mornar, Crvena zvezda – Zadar i Krka – Cedevita Olimpija, odigraju istovremeno, rekao je Pavićević uz opasku da je to pokazalo nestabilnost, odnosno namjeru da se učestvuje u nekoj vrsti namještanja, čim se tražilo da se utakmice igraju u isto vrijeme.

Predsjednik Mornara je dodao da je sportskom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću prije pretposljednjeg kola rekao da bi trebalo da posljednja dva kola svi igraju u istom terminu, da bi prvenstvo bilo regularno.

“Odgovorio mi je da nema potrebe, satnica je zakazana, sve će biti kako treba. Žrtve su bili Igokea i Cibona, Mornar i Krka, kao i Zadar i Primorska. Posliije tih utakmica odigrana su tri meča u ponedjeljak koja su mogla da se završe onako kako su završena. Sad kad je bila situacija da Cedevita treba da igra sa Krkom u subotu, a Mornar sa Megom u nedjelju, onda to nije odgovaralo i traženo je da se igra u isto vrijeme. To dovoljno govori koliko je tu ličnih interesa i koliko se ne vodi računa o drugim ekipama i, konkretno, o regularnosti ABA lige
“, istakao je Pavićević.

Saopštenje koje je Mornar poslao ABA ligi tim povodom, pojasnio je prvi čovjek “Ponosa Bara”, bilo je opravdano oštro.

Vidjeli smo da bi uz sve probleme s kojima kuburi ABA liga, počev od neodigrane utakmice Budućnosti i Zvezda, neizabranog rukovodstva, naše insistiranje da se zadrži prvobitna satnica, sve dodatno zakomplikovalo. Osjetio sam da je to uzdrmalo i predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića, sa kojim smo u korektnim odnosima, čovjeka koji na sve ovo gleda neutralno, onako kako i treba, za razliku od predstavnika većih klubova koji gledaju samo svoj interes. Zbog toga nismo zatezali oko satnice posljednjeg kola”, rekao je Pavićević

On je dodao da, uprkos svemu, ne može da se otme utisku koliko su u Cedevita Olimpiji površno reagovali.

“To govori i podatak da su iz kvote istovremenih utakmica izostavili mečeve Cibona – Partizan i Primorska – Iigokea. A sve utakmice, izuzev meča Budućnost – FMP, o nečem odlučuju. Sada su sve utakmice odložene na neodređeno vrijeme, ali gorak ukus je ostao“, dodao je Pavićević.