Košarka

Sašu inspiriše "Hrabro srce", a ne kukavica Napoleon!

Autor Milutin Vujičić

Doskorašnji selektor Srbije na zanimljiv način prokomentarisao trenutnu situaciju u Evropi i svetu povodom pandemije.

Izvor: MN Press

Sport je stao u većini država zbog pandemije korona virusa!

Trenutno je najgora situacija u Italiji gde je više od 15.000 zaraženih, pa je stoga odlučeno da se sve sportske manifestacije suspenduju do početka aprila.

To je "pogodilo" dva najveća tamošnja prvenstva, Seriju A i "Palakanestro", dok se čeka još konačna odluka o međunarodnim takmičenjima u fudbalu i košarci. S obzirom na to da su mnogi sportisti iz Srbije u Italiji, ovo utiče i na njih...

Vladimir Micov i Nemanja Nedović su u karantinu u Milanu, a trojicu još imamo u redovima Virtusa za koji nastupaju Miloš Teodosić i Stefan Marković, dok ih sa klupe vodi Saša Đorđević.

Srpski trener je dao zanimljivu izjavu povodom korona virusa...

"Moramo da budemo inspirisani 'Hrabrim srcem' (Oskarom nagrađeni film Mela Gibsona o Vilijamu Volasu prim. aut.). To je pravi moder liderstva, a ne onaj kakav je imao Napoleon, kada je ostao u šatoru i naredio ljudima da krenu u napad. 'Hrabro srce' isto kaže idemo u napad, ali je tamo - zajedno sa vojnicima", kazao je Saša Đorđević koga je celog života krasila uloga lidera.

Trenutno se priča o tome da bi Evrokup, takmičenje u kome se takmiči i Virtus, moglo da bude odlučeno u drugačijem formatu, takozvani "fajnal ejt", međutim to nisu podržali svi...

"Hvala mojim igračima i štabu, nismo imali problema niti nedoumica. Čitao sam da Amerikanci imaju problema, to je glupost. Zašto bi smo se određivali na osnovu pasoša, svi smo tim... Mi smo Italijani, Srbi, Amerikanci i mi smo tim - nema razlika u grupu", kazao je trener Virtusa i dodao:

"Kuća je tamo gde radiš, to se zove profesionalizam".