Košarka

Zvezda spremna za praznu halu u Madridu: Pametnije nego protiv Barse

Autor Mirjana Šegan

Košarkaši crveno-belih gostuju Realu u 29. kolu Evrolige u meču koji će se u četvrtak igrati pred praznim tribinama

Izvor: MN Press

Zbog epidemije korona virusa, koji svakog dana donosi sve više zaraženih, meč Reala i Crvene zvezde u Madridu u 29. kolu Evrolige igraće se bez prisustva gledalaca.

Trener crveno-belih Dragan Šakota rekao je da njegov tim mora da se prilagodi na novonastalu situaciju i pokuša da u Španiji iskoristi svaku šansu koja im se ukaže.

"Analizirali smo Real, pričali smo dosta na tu temu, igrali smo i neke velike utakmice kao što je bila ona protiv Barselone na gostovanju, gde nam možda niko pre utakmice nije davao nikakve šanse, pa je na kraju bilo sasvim drugačije. Tako da, treba biti spreman da se iskoristi šansa. Činjenica je da ti timovi kada odigraju na maksimumu, onda su naše šanse umanjene. Mi možemo da kažemo za neke utakmice u ABA ligi da smo mi favoriti i da od nas mnogo zavisi, ali ovo su ipak timovi gde mnogo više zavisi od njih nego od nas. Ipak to nas nikako ne bi trebalo da spreči da damo maksimum i da se borimo. Kažem, ako se desi neka šansa, kao što je bila ona u Barseloni, očekujem da ovoga puta budemo pametniji i da odigramo tu najznačajniju odbranu dobro i najznačajniji napad pametno", rekao je Šakota.

REAL - ZVEZDA 6:3

Real i Crvena zvezda odmeriće snage 10. put u Evroligi. Madridski klub vodi 6-3, a poslednji trijumf ostvarili su u Beogradu, u prvom meču ove sezone i to rezultatom 75:60.

Trener Zvezde osvrnuo se i na vanredne okolnosti u kojima se održavaju sportske manifestacije zbog korona virusa.

"Sport je jedna od stvari koje trpe. A trpi ekonomija, trpe ljudi, mnogo je štete naneto, razume se, na svim aspektima. Ali ako već pričamo o tome dolazimo u situaciju da neka takmičenja postaju neregularna jer sada imamo veliki broj zemalja koji se odlučuju da igraju bez publike… Ne znam kako će se to završiti, nije baš prijatno", naveo je Šakota.

Crveno-beli u Madrid su krenuli bez Ognjena Dobrića, Marko Jagodić Kuridža se oseća sve bolje posle povrede skočnog zgloba, ali neće nastupiti u protiv Reala, a nakon odsustva sa utakmice protiv Baskonije, uz tim će biti i trener Šakota.

Vladimir Štimac pomenuo je pred put u Madrid praznu halu i novonastalu sitauciju zbog korona virusa.

"To je glavna tema, ali se nadam da to neće uticati na nas. Videćemo šta će biti. Vidim da je dosta zemalja zatvorilo hale… Ali mislim da nije toliko koncentracija na tome, koliko to kruži okolo, mediji i sve. Videćemo kako će se razvijati situacija u naredne dve-tri nedelje", rekao je Štimac i dodao da igrači maksimalno poštuju uputstva.

"Stvarno vodimo računa na aerodromima, držimo se naše grupe i to je to. Pokušavamo da ne ulazimo u neki veliki kontakt sa drugim ljudima, postoje i zaštitne maske koje se nose..."

Štimac je istakao i da to što se susret igra pred praznim tribinama neće značajno uticati na igru rivala, ali da će i njegovom timu u takvom ambijentu biti lakše.

"To je Real Madrid, oni su jedan od kandidata za osvajanje Evrolige i ne mislim da će to kod njih nešto mnogo da promeni. Možda će oni biti još opušeniji zato što igraju u toj trening atmosferi i to na svom terenu. Kao što bi bilo da mi igramo ovde u Pioniru protiv njih. Tako da ne mislim da će to na njih mnogo uticati. Ali recimo, biće i nama lakše, mada nije tamo neka vatrena publika. Oni su favoriti, ali mi ćemo otići i pružiti maksimum, borićemo se, i videćemo šta će biti na kraju", naveo je Štimac.

Meč Real - Crvena zvezda igra se u četvrtak od 21 čas.