Košarka

Košarkaš Cibone: NE OPET Kecman?! Evo i šta je rekao takmičar kviza Potera

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Marin Rozić je gledao onu trojku Dušana Kecmana, a onda je bio svedok sličnog koša Primorske za pobedu. Takmičar u kvizu "Potera" u Hrvatskoj imao komentar nakon što ga je sustigao Tragač u poslednjoj sekundi.

Izvor: MN Press

Cibona pamti Dušana Kecmana, ali pamtiće i Marka Lukovića, košarkaša Primorske. Luković je obeležio protekli vikend u ABA ligi trojkom sa svoje polovine terena u stilu Dušana Kecmana i to baš protiv Cibone!

Luković je uz zvuk sirene doneo Primorskoj pobedu nad Cibonom (79:78), a pre tačno 10 godina Dušan Kecman je u finalu regionalne lige u Zagrebu šokirao sve u dvorani (75:74). Zanimljivo, u oba meča za ekipu Cibone igrao je 37-godišnji Marin Rozić.

"Ne mogu da verujem da sam toliki baksuz pa da mi se dvaput u Ciboni dogodi ista stvar. Lopta prolazi kroz obruč, frajer pogađa preko celog terena, a ja u šoku, pa zar opet?", rekao je Rozić za 24sata.hr.

Kecman je tom čuvenom trojkom, 0,6 sekundi pre kraja meča protiv Cibone, dok je cela dvorana u Zagrebu slavila, doneo Partizanu titulu regionalnog šampiona, a Luković je ovom trojkom značajno doprineo nadama Primorske da će se izboriti za plej-of ABA lige.

TROJKA KECMANA

"Naravno da je ona Kecmanova trojka mnogo bolnija od ove, ali i ova jako peče jer bismo pobedom praktično osigurali mirnu završnicu. Ostaćemo u ABA ligi, to je sigurno, ali ovakvi porazi mnogo bole. Pa 35 sekundi pre kraja vodili smo pet razlike, i da smo bar izgubili 'normalnom' trojkom, a ne opet ovako... Ne sećam se da sam ikad u karijeri dobio utakmicu trojkom preko celog terena u poslednjoj sekundi, a izgubio sam dve. To je zaista raritet", očajava Rozić.

Zaninljiv je bio i komentar takmičara hrvatskog izdanja kviza "Potera". Četvoro takmičara je bilo blizu osvajanja milion dinara, ali ih je Tragač sustigao bukvalno u poslednjoj sekundi. Svi takmičari su bili razočarani, a jedan od njih je rekao: "Osećam se kao Cibona posle Kecmana"...  Pogledajte snimak kviza (44:25).

TROJKA LUKOVIĆA

Marko Luković (sport)
Izvor: YouTube

Tagovi