Košarka

Pavićević: Dvadeset minuta nas nije bilo

Autor mondo.me

Trener Mornara nakon poraza od Budućnosti u derbiju 20. kola ABA lige (93:88), priznao da se njegov tim prekasno probudio.

Izvor: PROMO/Mornar-MEDIA Pro

Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobjedi, “odabrali” su težeg rivala u polufinalu pošto je sada gotovo izvjesno da će igrati sa Zvezdom. Šalim se za ovo “odabrali”, naravno, volim kada je sve ovako sportski i kada se na terenu odlučuje”, rekao je Pavićević nakon meča i potom osvrnuo na kasno buđenje svog tima.

"Mi prvih 20 minuta nismo ni postojali na parketu. U nastavku sam morao da pokušam sa “hazrderskom postavom”, krenulo je ali razlika je bila prevelika. Ipak je Budućnost previše kvalitetna ekipa da bi dozvolila takav pad. Ima, pri tom, vjerovatno i najboljeg pleja u ligi - Kobsa", ocijenio je Pavićević.

Mornar je u derbiju odigrao bez povrijeđenog prvog centra uroša Lukovića i upravo to se pokazalo kao ključni faktor dominacije Podgoričana u prvom poluvremenu.

"U drugom poluvremenu smo odigrali sa jednim centrum, pokušavajući da vratimo šut. Prišli smo blizu, sa 24 na samo tri poena ali nismo mogli više. Neću da kukam što nema Lukovića, oni koji su zdravi trebalo bi da iskoriste svoju šansu", dodao je šef struke Mornara.

Nakon poraza od Budućnosti Mornar je na diobi četvrtog mjesta,  sa Cedevitom Olimpijom i Primorskom. Ove tri ekipe imaju skor 12-8 a Barani su u trouglu najbolji ali imaju slabiji skor međusobni od Primorske pa ni dvije pobjede u poslednja dva kola nisu teoretski dovoljni za plasman u plej of.

"Sada ne zavisi sve od nas, već i od drugih, a to nije dobro. Ni dvije pobjede nam ne garantuju plej-of, jer imamo slabiji međusobni skor od Primorske. Nadam se, ipak, da ćemo uhvatiti posljednji voz", zaključio je Pavićević.