Košarka

Radović: Ne igra se 20 minuta, Ivanović: Ne vjerujem

Autor mondo.me

Selektor košarkaške selekcije i plejmejker “crvenih” nisu zadovoljni utakmicom sa Francuskom jer su znali da mogu više, ali kada se pogleda prvi prozor utisci su rezultatski zadovoljavajući

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Mirisalo je na senzaciju u jednom trenutku, ali na kraju je ispisan ubjedljiva poraz od 19 razlike!

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je izgubila od Francuske 85:66 u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali poraz kao poraz nije toliko bolan koliko bezidejna igra koja je sve više bila izrazitija kako se bližio kraj utakmice.

“Trikolori” jesu kvalitetniji na papiru, ali “crveni” su praktično svojih greškama i ishitrenim odlukama poklonili jačem rivalu pobjedu.

Selektor Boško Radović je bio vidno razočaran poslije utakmice.

“Mojim igračima sam rekao pred meč da protiv Francuske moramo da igramo 40, a ne samo 20 minuta. To se dogodilo, tako nismo mogli da iznenadimo Francusku. Poslije 20 minuta igrali smo bez energije, loše smo branili reket. Jednostavno, igrali smo loše”, rekao je Radović, koji je kao ključ meča označio skokove. “Ofanzivni skok i odbrana su bili ključ. Kada smo kontrolisali skok imali smo minus dva. Kada smo počeli da igramo bez jakog kontakta, bez agresivnosti - izgubili smo ubjedljivo”, poručio je Radović.

Tako poslije uvodne pobjede nad Velikom Britanijom nije stigao jedan veliki trijumf, koji je mogao da već obezbijedi našoj selekciji plasman na EP koje će sljedeće godine zajedno organizovati Njemačka, Češka, Gruzija i Italija. A možda su crveni i mogli do velikog rezultata da je bio još neko raspoložen pored Nikole Ivanovića, koji je postigao 24 poena.

“Ne možemo biti zadovoljni. Imali smo dobrih trenutaka, ali smo primili 90 poena i ne mogu da vjerujem da se to dogodilo, kada se sjetim kako je utakmica išla”, rekao je Ivanović, koji se nadovezao… “Primili smo mnogo lakih poena, dosta koševa nakon njihovog ofanzivnog skoka. Znali smo da odigramo 20 sekundi dobru odbranu, a onda u posljednje četiri sekunde primimo koš. Međutim, za prvi prozor mislim da smo bili uspješni, dobili smo Britaniju, a u tome smo stalno pričali tokom kratkih priprema. Međutim, sa ovom utakmicom ne možemo biti zadovoljni”, zaključio je Ivanović.

Da podsjetimo iz naše grupe na Eurobasket 2021. plasman je već obezbijedila Njemačka kao domaćin i utakmice sa njom nemaju takmičarski značaj, dok će pored Njemaca na EP još dvije selekcije.

Grupa G

1. kolo

CRNA GORA - V. Britanija 81:74

Njemačka - Francuska 83:69

2. kolo

Francuska - CRNA GORA 85:66

V. Britanija – Njemačka 81:73

3. kolo

26. novembar

V. Britanija - Francuska

Njemačka - CRNA GORA

4. kolo

29. novembar

V. Britanija - CRNA GORA

Francuska - Njemačka

5. kolo

19. februar 2021.

CRNA GORA - Francuska

Njemačka - V. Britanija

6. kolo

22. februar 2021.

CRNA GORA - Njemačka

Francuska - V. Britanija