Košarka

Emocije i suze preplavile Stejpls Centar: Vanesa pričala o "tatinoj curici"

Izvor mondo.rs

U Stejpls Centru održan je komemorativni skup "Slavlje života" u čast tragično nastradalih Kobija Brajanta i njegove kćerke i Đijane.

Izvor: Tanjug, Marcio Jose Sanchez/AP

I tri Stejpls Centra bila bi premala da prime sve koji su željeli ovog ponedjeljka da prisustvuju javnom oproštaju od Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane, stradalih u helikopterskoj nesreći 24. januara u Los Anđelesu.

Za datum komemoracije izabran je 24.02.2020, koji je simbolično odabran u skladu sa brojevima koje su Kobi i Điđi Brajant nosili - "24" i "2", objavila je Kobijeva udovica Vanesa Brajant ranije na Instagramu.


Komemoracija, koja je nazvana "Slavlje života", kasnila je pola sata. A onda je na pozornicu izašla svjetska muzička zvezda Bjonsi i uvodnim riječima, a kasnije i božanstvenim glasom izazvala poplavu emocija kod svakog od 20.000 prisutnih u Stejpls Centru, ali i miliona kraj tv ekrana.

"Ovdje sam jer volim Kobija", rekla je diva i zapjevala. Izabrala je dvije pjesme...

Posle Bjonsi preko velikom video bima pušteni su inserti iz Kobijeve karijere, a kadrove su pratile riječi pjesme "Memories", kao i citati najpoznatijih velikana NBA lige.

Džimi Kimel, poznati američki voditelj, komičar i dobar prijatelj porodice Brajant, jedva je od suza dolazio do riječi. Jecajući nabrojao je sve poginule u helikopterskoj nesreći.

Prvi redovi Stejpls Centra bili su preplavljeni aktivnim i bivšim košarkašima, glumcima, pjevačima i mnogim drugim ličnostima iz javnog života SAD.

Majka i supruga Vanesa Brajant plakala je sve vrijeme…

"Govoriću oboma, ali prvo o svojoj curici. Bila je 'tatina curica', ali me je voljela. Svako jutro i svako veče bi me poljubila. Bila je samouvjerena, odlična sportistkinja. U školi je čak dječacima pokazivala košarku. Bila je jako draga i slatka, uvijek se brinula da je porodica na okupu i da su svi dobro. Uvek je htjela najbolje za nas. Znala je mandarinski, španski i imala je odlične ocjene", teško, kroz suze izgovarala je Vanesa.

U Stejpls Centar ovom prilikom doneto je 35 hiljada crvenih ruža, postavljenih oko pozornice na centru terena.