Košarka

Radović: Očekivana igra, u Francusku bez imperativa

Autor mondo.me

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović zadovoljan epilog meča sa Britancima (81:74), na startu kvalifikacija za Eurobasket.

Izvor: MONDO

Očekivana igra. Spremali smo se i očekivali ovakvu ekipu i igru, znali da su čvrsti, “fizikalci”, da igraju brzo… U trećoj četvrtini primili smo samo 10 poena. Kad smo igrali čvrsto  pravili smo razliku, a u nekim fazama pravili smo greške u oba pravca. Najbitnije je da smo riješili meč u svoju korist i sad idemo u Francusku bez imperativa. Dobili smo direktnog rivala za prolaz što nam je bio cilj”, rekao je nakon meča selektor “crvenih”.

Radović je dodao da će u naredna dva dana pokušati da na fokusira ekipu na ispravku grešaka koje su pravili u današnjem meču.

Do duela sa Francuzima imamo dva treninga. Gledaćemo da ispravimo neke greške. Možemo da očekujemo dobru utakmcu, ako odigramo srcem i požrtvovano, i bolje u odbrani”, kazao je selektor.

Sličan komentar mogao se čuti i od kapitena Suada Šehovića.

Znali smo da je Velika Britanija ekipa koja igra “run and gun” košarku, da imaju brzu tranziciju ali smo im dozvolili dosta lakih poena. Bilo je teže nego što smo očekivali ali važno je da smo slavili”, prokomentarisao je Šehović.