Košarka

“Radim i napredujem, kiks zabranjen protiv Britanije”

Autor mondo.me

Mladi centar iz ekipe Mega Bemax o super važnoj utakmici sa Velikom Britanijom u kvalifikacijama za EP (petak, 19.00), svojoj sezoni, NBA draftu…

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Juriš na četvrti Eurobasket, a peto veliko takmičenje kreće u petak iz “Morače” (19.00) - i odmah protiv glavnog rivala za plasman na šampionat Starog kontinenta koji će u septembru naredne godine zajedno organizovati Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

U Podgoricu stiže Velika Britanija, a kako je poznato da je od četiri selekcije u grupi Njemačka sigurna kao domaćin, da je moćna Francuska priča za sebe, jasno je da će se za preostalu kartu za Evropsko prvenstvo boriti upravo Crne Gora i selekcija Ujedinjenog Kraljevstva.

Jako nam je važna baš ta prva utakmica. Potrebna nam je pobjeda protiv njih, jer nakon toga slijedi veoma ozbiljna Fracuska i jednostavno kiks protiv Velike Britanije ne smijemo da dozvolimo. Jasno je da ćemo od starta tražiti pobjedu”, jasan je mladi centar Marko Simonović, koji ove sezone oduševljava partijama u dresu ekipe Mega Bemax.

Kao i u kvalifikacijama za Mundobasket i sada će selektori biti na mukama da sastave tim, s obzirom na to da neće moći da računaju na igrače iz NBA, Evrolige i Evrokupa. Međutim, Crna Gora je kao i u prozorima za Svjetsko prvenstvu tu najmanje “pogođena”.

Kod nas je to sada neki novi sastav, ukazala se prilika nama mlađima - vidjećemo kako će sve da izgleda”, dodao je naš košarkaš.

Iza Simonovića na ličnom planu je sjajna sezona u Megi, pa se očekuje da bude velika snaga Crne Gore u kvalifikacijama.

Da, iza sebe imam jako dobru sezonu, mislim da sam dosta napredovao i sigurno da očekujem veću ulogu u reprezentacji nego ranije”, poručio je 20-godišnji Mojkovčanin.

Da li zbog svega postoji i trema pred nastup u crvenom dresu?

Uvijek malo postoji, ali uvijek je to i vjetar u leđa. Igranjem uz starije igrače samo stičem dodatno iskustvo”.

Marko je na početku ove sezone iz Cedevita-Olimpije stigao u Mega Bemax.

Prelazak u Megu bila je prava stvar. Dobio sam veliku minutažu, iskoristio sam je i dosta sam napredovao radeći sa Dejanom Milojevićem. Radim i dalje i svakim danom se trudim da budem bolji”.

A uz Nikolu Vučevića Crna Gora bi uskoro mogla da ima još jednog košarkaša u NBA ligi - čini se da je draft na ljeto realnost za Marka Simonovića.

Najprije da završimo sezonu, pa će biti prilike da pričamo o draftu. Ali kako sezona odmiče stvari dobro stoje tako da bi ove godine to trebalo da bude to”, istakao je Simonović.