Košarka

“Da se u petak otvori put ka EP“

Autor mondo.me

Košarkaška reprezentacija Crne Gore se priprema za start kvalifikacija za EURO, prvi protivnik je Velika Britanija u petak u Morači, a ta utakmica može da bude odlučujuća

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nekoliko treninga u teretani, a onda prave stvari - košarkaške. Reprezentacija Crne Gore priprema se za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel sa Velikom Britanijom, koji se igra u petak u "Morači" od 19 sati.

Selektor Boško Radović i njegovi izabranici će u ubrzanom ritmu morati da prođu neke nove akcije, ali i da analiziraju igru rivala, koji je prilična nepoznanica za sve u redovima naše selekcije.

Osim novog selektora i novog pomoćnika (Blagota Sekulić) ima promjena i u rosteru. Nema Bojana Dubljevića i Nikole Vučevića, Nemanja Radović je povrijeđen, novi naturalizovani igrač je Džastin Kobs, a tu su i biseri naše košarke - Jovan Kljajić i Marko Simonović.

A čovjek koji je godinama tu je Suad Šehović!

Želimo da se uigramo, to je najvažnije, pa ćemo odraditi ozbiljniju analizu Britanaca. Jasno je da oni igraju sa dosta trčanja, brzih šuteva, atipično i na to moramo da se prilagodimo, ali prije svega moramo da mislimo na nas i našu igru. Ekipa je promijenjena, podmlađena, potrebno je da se upoznamo. Imamo dobra iskustva iz ovih 'prozora', možemo da iskoristimo dosta toga i u ovom ciklusu”, rekao je kapiten Budućnost Volija.

Zbog specifične grupe (Njemačka je kao jedan od domaćina već na Eurobasketu, a dalje će još dvije selekcije) meč u petak može da odredi dalji tok kvalifikacija. Nema dileme, "crveni" jesu favoriti protiv Britanaca, ali će to morati pokazati i na terenu.

Grupa je teška, ali prvo da utakmicu u petak riješimo kako treba i onda će nam se otvoriti put ka cilju”, nema dilemu Šehović.

Jedini igrač koji je koliko-toliko poznat iz redova britanske selekcije je Tarik Filip, bek turskog Tofaša. Sa svim ostalim kvalitetima Šehović i drugovi će morati da se upoznaju preko video analiza.

On je njihov pokretač, u oba pravca. U svakom slučaju, moraćemo dosta da trčimo i da se branimo, imaće oni dosta nerezonskih šuteva, tako da moramo da se brzo vraćamo, da zagradimo naš koš, da spriječimo ofanzivne skokove. Ali, njihov skauting nam tek slijedi”, ističe Šehović.

Tri dana nakon meča u Podgorici, Crna Gora će gostovati prvom favoritu grupe - Francuskoj. Međutim...

Dugo je do ponedjeljka, rano je da mislimo o Francuzima, ali Francuska je Francuska u bilo kom sastavu da igra”, nema dilemu iskusno krilo naše selekcije.

Kako se bliži kraj sezone u ABA ligi Šehović igra sve bolje i hvata pravi napadački ritam koji je potreban i klubu, a sada i reprezentaciji.

Šut je relativna stvar, od utakmice do utakmice. Uđe se u ritam, u formu, ali ima perioda i kada ne ide”, skromno je zaključio Suad Šehović.

Tagovi