Košarka

Hoćete kod Đordija? FIBA skupo naplatila Virtusovu "izdaju"!

Izvor mondo.rs

Za razliku od Partizana, koji je pobjedom u Bolonji obezbijedio plasman u četvrtfinale Evrokupa, Virtus za prolazak među osam najboljih mora 4. marta da pobjedi Darušafaku u Istanbulu, u poslednjem kolu Top 16 faze.

Izvor: MN Press

Prelazak iz FIBA lige šampiona u Evrokup koštala je Virtus iz Bolonje cijelih 250.000 dolara.

Toliko će po tužbi čelnika FIBA Evrope morati da plate vlasnici nekadašnjeg prvaka kontinenta, koji je posle finansijskog kolapsa odlučio da "napadne" i "A" licencu za učešće u Evroligi naredne sezone.

Virtus je bio šampion Evrope 1998. i 2001.

Da li će i u kojoj mjeri ova "jaka" kazna za košarkaške standarde uticati na trenera crno-bijelih iz "Paladoce", Aleksandra Đorđevića i ekipu koju predvode dvojica naših asova, Miloš Teodosić i Stefan Marković?

U poređenju sa sredstvima koja su izdvojena za projekat povratka Virtusa u Evroligu, tih 250.000 dolara ne bi trebalo da predstavlja kritičan udarac za stabilnost kluba, tim pre što je FIBA najavila kakav tretman će imati svi koji se odluče za "izdaju" Lige šampiona i prelazak u takmičenja koje vodi rivalska "ECA", pa vest koju je preneo "Sportklub" vjerovatno nije iznenadila predsjednika Đuzepea Sermazija i njegove saradnike.

Za razliku od Partizana, koji je pobedom u Bolonji obezbijedio plasman u četvrtfinale Evrokupa, Virtus za prolazak među osam najboljih mora 4. marta da pobijedi Darušafaku u Istanbulu, u poslednjem kolu Top 16 faze.

Možda ce vas zanimati

Tagovi