Košarka

Sedma promjena u Evroligi: Predah za trenere na "ić"...

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Tomić, Perasović, Radonjić... Ovog puta otpušten je Španac.

Izvor: MN Press

Simone Pjaniđani smenjen je u Milanu, a Rik Pitino podneo ostavku u Atini u periodu pred start košarkaške sezone 2019/20, tako da je ovog utorka popodne "tek" sedmi trener ostao bez posla od starta najmasovnije Evrolige u istoriji.

U periodu između 1. i 24. kola, razišli su se Olimpijakos i Dejvid Blat, Crvena zvezda i Milan Tomić, Panatinaikos i Argiris Pedulakis (nakon čega se Pitino vratio na klupu "zelenih"), Baskonija i Velimir Perasović, Bajern Minhen i Dejan Radonjić, ponovo Olimpijakos i ovog puta Kestutis Kemzura...

...a, od danas i Zenit Sankt Peterburg i Đoan Plaza.

Zenit u VTB ligi zauzima 11. mesto.

Bivši trener Real Madrida, Kahasola, Žalgirisa i Unikahe već je jednom bio blizu otkaza, ali je dobio dve važne utakmice u "Sibur areni", samim tim i priliku da nastavi sa radom u debitantskoj sezoni plavo-belih u Evroligi.

Međutim, od polovine januara usledila je nova serija poraza i to na oba fronta, u VTB i Evroligi, pa je 56-godišnjak iz Barselone morao da napusti svlačionicu. Zenit je u poslednjih devet utakmica dobio samo Olimpijakos kod kuće, još 23. januara.

Sa skorom 7-17, Zenit se nalazi na deobi poslednjeg mesta na tabeli sa Bajernom i Albom, jedinim timom u ovoj grupi koji nije menjao trenera.

U 20. sezoni od "otcepljenja" od FIBA Evrope, Evroligu prvi put igra 18 klubova, što znači da će od 3. oktobra prošle do 24. maja ove godine biti odigrano ukupno 216 utakmica.

Ko je još "u sedlu":

Alba Berlin - Aito Garsija Reneses
Anadolu Efes - Ergin Ataman
Armani Milano - Etore Mesina
Barselona - Svetislav Pešić
CSKA Moskva - Dimitris Itudis
Fenerbahče - Željko Obradović
Himki - Rimas Kurtinaitis
Asvel - Zvezdan Mitrović
Makabi - Janis Sferopulos
Real Madrid - Pablo Laso
Valensija - Haume Ponsernau
Žalgiris - Šarunas Jasikevičijus

Tagovi