Košarka

Pavićević predao ulogu favorita "najskupljem timu u istoriji ABA lige"

Autor mondo.me

Trener Mornara Mihailo Pavićević pred meč sa Zvezdom ocijenio da su "crveno-bijeli" nepobjedivi u ABA ligi kada igraju na svom maksimumu.

Poslednji meč 19. runde ABA lige, duel Mornara i Zvezde u Baru, nije formalno derbi kola, zbog činjenice da se večeras u Beogradu sastaju dva provplasirana tima regionalnog prvenstva, ali zbog mnogo detalja zaslužuje epitet spektakla.

Prvi, koji potvrđuje ovu tvrdnju, je činjenica da bi dvorana Topolica u ponedjeljak veče bila puna i da ima tri puta veći kapacitet. Drugi razlog je činjenica da prvi put u istoriji jedan od najpopularnijih sportskih klubova na Balkanu ne stiže u Bar kao apsolutni favorit, a gostovao je u ovom gradu prije dvije godine i u okviru polufinala ABA lige.

Upravo u ovom detalju leži i ogromno interesovanje za utakmicu – jer je izvjesno da će Mornar pokušati da još jednom pred svojim navijačima uzme “skalp” aktuelnom šampionu regiona.

Najava Mornar - Zvezda
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar


Uprkos sjajnoj formi Barana (četiri pobjede u nizu u ABA ligi), odlično pogođenim zimskim pojačanjima, trener crnogorskog vicešampiona Mihailo Pavićević prepustio je ulogu favorita gostima objasnivši to činjenicom da u Bar stiže “najskuplji i vjerovatno najkvalitetniji tim u istoriji ABA lige”.

U dobroj smo seriji i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Treba, ipak, biti i objektivan - u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige”, rekao je Pavićević.



Šef struke “Ponosa Bara” dodao je da je Zvezda ukoliko odigra na svom maksimumu, nepobjediva.

Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč”, rekao je Pavićević.


U ovim riječima, pojasnio je trener Mornara, nema kalkulacije kada je u pitanju takmičarska ambicija njegove ekipe.

Ne pobjeđuju uvijek favoriti. Pokušaćemo da damo svoj maksmum, uđemo koliko je moguće rasterećeno u meč, pokušamo da nametnemo svoj stil igre koliko nam, normalno, protivnik dozvoli. I da se, sa vjerom u sebe, nadamo velikom iznenađenju”, rekao je Pavićević.

Iako utakmica u Topolici za oba tima ima veliki značaj u borbi za plasman u plej of, pritisak moranja neće biti hendikep Mornara.

Imamo kvalitet da možemo da igramo bez pritiska. Ne radi nam se radi o glavi, već smo napravili dosta dobar posao. Bio bi nam ovo ogroman korak ka plasmanu u plej of, ali vidjećemo, kolo po kolo, još su četiri utakmice do kraja. Kako ova, tako će i sve naredne odlučivati o plasmanu u plej-of”, zaključio je Pavićević.