Košarka

Bez Bamforta na Partizan: Najveći meč!

Autor mondo.me

Košarkaši Budućnost Volija u sjutra veče gostuju (18.00) Partizanu u krcatoj beogradskoj areni, biće to okršaj za prvo mjesto na tabeli, a Hasan Martin je optimista uprkos neigranju beka

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sve je spremno za spektakl! Za spektakl na terenu, jer priče o navodnoj bezbjednosti su bile samo - priče za lakovjernike.

Budućnost Voli u okviru 19. kola ABA lige gostuje Partizanu (nedjelja, 18.00), beogradska arena će biti puna i vjerovatno će se postaviti novi rekord po broju gledalaca na Jadranu, a “plavi” i “crno - bijeli” će se u velikom derbiju boriti za prvo mjesto na tabeli.

Trenutno su na istom skoru sa 14 pobjeda i četiri poraza, ali su Podgoričani lideri zbog pobjede u glavnom gradu Crne Gore rezultatom 65:60.

Međutim, u odnosu na taj meč na terenu neće biti beka šutera Skota Bamforta, koji je povrijedio zadnju ložu, ali će se u timu naći posljednje pojačanje Kim Tili.

A sve oči će biti uperene u centra Hasana Martina,čovjeka koji je najbolji igrač “plavih” ove sezone, ali koji je “prikočio” u posljednje vrijeme i od koga se očekuje “bum” u finišu sezone.

Dva velika tima izlaze na teren. To će biti jedna od najvećih utakmica u mojoj karijeri. To je teško mjesto za igranje košarke, znamo da oni imaju 'lude' navijače, ali dobro smo se spremili i uzbuđeni smo pred ovaj izazov. Iskreno, jedva čekam meč”, rekao je stameni Amerikanac.

Jasno je da nas u Beogradu očekuje košarkaški rat. A pored toga Martina očekuje paklen okršaj sa Mozlijem.

Biće borba na svim pozicijama. Oni imaju talenat, mi imamo talenat, moramo da budemo čvrsti, da im odgovorimo na taj način. Atmosfera će biti 'luda', nikada nisam igrao pred tolikim brojem navijača, a navijači mogu da budu važan dio. Biće teško da pobijedimo, veliko je rivalstvo, ali spremni smo da se borimo”, rekao je Martin, koji se nadovezao.

Odličan je, i on je zvijer – skače, zakucava, blokira, brz je, atletski moćan... Međutim, spreman sam za njega, on je spreman za mene. I duel sa njim je veliki izazov”, podvukao je momak koji u ABA ligi prosječno postiže 10,2 poena i dodaje 5,7 skokova.