Košarka

Mijović o derbiju sa Partizanom, plej - ofu, Tiliju…

Autor mondo.me

Trener KK Budućnost Voli poručuje da njegova ekipa mora da bude najbolja ove sezone kako bi pao Partizan, ali podvlači da još nije obezbijeđeno mjesto među četiri

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Još dva dana i počinje - spektakl!

Mediji već dižu “frku”, ali “plavi” i “crno - bijeli” su koncetrisani samo na derbi u 19. kolu ABA lige koji može da bude presudan u borbi za prvo mjesto u regilarnom dijelu sezone.

Partizan u nedjelju dočekuje Budućnost Voli (18.00) pred vjerovatno 20.000 navijača!

Međutim, koliko god tabela kaže da je to borba za prvo mjesto pred plej - of, računica sa druge strane govori da nijedna ekipa na četiri kola do kraja nije obezbijedila mjesto među četiri najbolje ekipe.

Meč sa Partizanom izgleda kao da je za prvo mjesto, ali i nekoliko prethodnih i svi koji nas čekaju su od izuzetne važnosti. Mi još uvijek nijesmo obezbijedili mjesto u plej - ofu, iako smo u dobroj situaciji. U Beogradu ćemo igrati za pobjedu kako bismo se približili cilju”, rekao je za Dnevne novine trener Budućnosti Petar Mijović.

Partizan je u ponedjeljak izgubio u velikom derbiju od Crvene zvezde, a to je omogućilo “plavima” da preuzmu prvo mjesto zbog pobjede u prvom međusobnom duelu. Mladi stručnjak dobro zna šta čeka njegove momke u glavnom gradu Srbije.

Ozbiljan su tim, pokazali su to i u ABA ligi i u Evrokupu pobjedama protiv vrhunskih ekipa, kao protiv Virtusa u Bolonji koji ima nekoliko evroligaških igrača”, poručio je Mijović, koji se nadovezao.

Pokušaćemo da izađemo spremni i hrabri, da pokušamo da dođemo do pobjede. Partizan je favorit, što zbog rezultata, što zbog činjenice da igraju na svom terenu. Ali, ni naša pozicija nije slučajna, ne idemo bez želje. Moramo biti na najboljem nivou ove sezone kako bismo upisali pobjedu”.

Za razliku od Budućnosti koja je posljednji meč odigrala u nedjelju kada je demolirala Igokeu, Partizan je igrao dva izuzetno važna meča. Osim derbija protiv Zvezde, “crno-bijeli” su u Evrokupu upisali pobjedu protiv Virtusa i plasirali se u četvrtfinale tog takmičenja. Ali, Mijović ne razmišlja o umoru rivala.

Imaju po tri igrača na pozicijama četiri i pet, uz mnogo vrhunskih na bekovskim pozicijama i dovoljno je dana da se oporave. Ne vidim to kao olakšavajuću okolnost, niti prednost za nas. Ovaj meč odlučuje mnogo stvari, obje ekipe će igrati bez kalkulacija. Svi će davi sve da se dođe do pobjede. Očekujem spektakl i da budemo na nivou kojim bi došli do situacije da prelomimo meč u našu korist”, jasan je Mijović.

U prvom meču do izražaja su došle odbrane na obje strane, a nešto slično se očekuje i u nedjelju veče.

Ovakve utakmice odlučuju ‘male’, bazične stvari. Građenje koša, odbrana ‘jedan na jedan, odbrana reketa, čvrstina, timska odbrana… Isto tako inspiracija pojedinaca može biti od ključnog značaja. Presudiće veća želja, koncentracija i ko bude više radio svih 40 minuta”, poručio je Petar Mijović, koji se osvrnuo na posljednje pojačanje Francuza Kima Tilija.

Nismo imali prevelike mogućnosti, jer su igrači po ugovorima, a ovi koji su slobodni dugo su slobodni i nijesmo se smjeli kockati da dođu nespremni. Tili ima dugogodišnje evroligaško iskustvo, stiže iz puno treninga i takmičarskog ritma. Dobar je igrač, može da pokrije pozicije i četiri i pet. Mi ćemo uraditi sve da skratimo vrijeme adaptacije kako bi nam mogao pomoći što prije”, rekao je Mijović o igraču koji bi mogao da debituje već u nedjelju protiv Partizana.