Košarka

Prvi spisak Boška Radovića

Autor mondo.me

Selektor košarkaša Crne Gore saopštio na koje igrače računa za utakmice sa Velikom Britanijom I Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović računa na 14 igrača za start kvalifikacija za Eurobasket.

Na spisku se, pored očekivanih imena iz Budućnosti i igrača koji su konkurisali i za Svjetsko prvenstvo, našao Megin biser Marko Simonović koji igra sjajno u ABA ligi, ali i Sutjeskin Nikola Pavlićević, koji je bio dio ekipe u kvalifikacijama za Mundobasket, te koji je jedan od najboljih igrača ABA 2 lige.

Međutim, na spisku nema Bojana Dubljevića zbog obaveza u Evroligi sa Valensijom, kao i Nikole Vučevića, te povrijeđenog Nemanje Radovića.

Duel sa Velikom Britanijom igra se 21. februara u Podgorici (19h, Morača), dok je tri dana kasnije meč sa Francuskom u gostima (18:45h), a na spisku se nalaze:

1. Nikola Ivanović

2. Justin Cobbs

3. Ognjen Čarapić

4. Nikola Pavlićević

5. Petar Popović

6. Jovan Kljajić

7. Suad Šehović

8. Dino Radončić

9. Nemanja Đurišić

10. Aleksa Ilić

11. Danilo Nikolić

12. Milko Bjelica

13. Marko Simonović

14. Marko Todorović

Okupljanje reprezentativaca planirano je za 15. februar. Radoviću će u radu pomagati treneri Blagota Sekulić i Vladimir Todorović, tim menadžer Nikola Peković, kondicioni trener Milovan Ljubojević, a u stručnom štabu su još doktor Aleksandar Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i ekonom Darko Savić.