Košarka

“Tu sam da pomognem skokovima i energijom”

Autor mondo.me

Krilni centar iz Francuske Kim Tili stigao u Podgoricu i zadužio dress a brojem 14, vjeruje da će sa “plavima” imati lijepu epizodu

Kim Tillie je novi igrač KK Budućnost Voli!
Izvor: YouTube/Budućnost VOLI

Tridesetjednogodišnji krilni centar Kim Tili je zatvorio reket ekipe Budućnost Voli!

Iskusni Francuz je stigao iz Monaka, sa ogromnim iskustvom koje nakupio u reprezentaciji Francuske (osvojio bronzu na Mundobasketu 2014, igrao dvie godine kasnije na Olimpijskim igrama u Riju), Asvelu, Gran Kanariji, Baskoniji i Olimpijakosu.

“Plavi” su sa 211 centimetara visokim košarkašem koji može da pomogne i na poziciji “pet” potpisali ugovor do kraja sezone, a momak koji će nositi broj 14 je već stigao u Podgoricu i danas će odraditi prvi trening.

Upravo sam stigao u Podgoricu i veoma sam uzbuđen što sam došao u klub. Ovo je klub sa velikom istorijom, odličnim navijačima i sa veoma jakim timom koji igra dobro ove sezone”, poručio je Francuz sa kojim će Budućnost Voli jurnuti u osvajanje ABA lige.

Iza Tilija nije naročito sjajna sezona kod Saše Obradovića u Monaku pošto je u 14 mečeva Evrokupa prosječno bilježio tek 3,1 poen po meču uz 3,3 skoka i 1,2 asistencije, dok je u francuskom prvenstvu bio nešto bolji sa bio uspješniji sa 4,3 poena za skoro 17 minuta u igri.

Nastojaću da pomognem ekipi kako ja to najbolje mogu, da donesem energiju, skokove, mogu igrati i u reketu i spolja. Uzbuđen sam što sam došao, jedva čekam da počnem da igram utakmice, da osjetim atmosferu u sali punoj navijača”, rekao je Tili, koji bi trebao da debituje u derbiju protiv Partizana za prvo mjesto u ABA ligi u nedjelju.

Tagovi