Košarka

Posrnuli NBA velikan kreće iznova: Smenjen najneuspešniji operativac lige

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Još jedan zaokret u Medison skver gardenu.

Spajk Li, poznati režiser i čuveni navijač Njujork Niksa
Izvor: Guliver, Nick Laham/Getty Images North America

Njujork Niksi ponovo imaju lošu sezonu i ponovo prave zaokret. I počinju tako što su smenili predsednika Stiva Milsa (60).

Tu informaciju objavio je tokom današnjeg dana novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, pozivajući se na izvore bliske NBA ligi.

Prema informacijama istog novinara, Skot Peri će i dalje biti generalni menadžer kluba iz ''Velike jabuke'', koji je ove sezone smenio i trenera Dejvida Fizdejla.

Prvi ''pik'' vlasnika Niksa Džima Dolana za preuzimanje te funkcije je Masai Uđiri, koji je u ovom trenutku prvi operativac aktuelnog šampiona NBA lige Toronta.

Ipak, problem u ovom potencijalnom angažmanu predstavlja činjenica da Uđiriju mandat i ugovor sa Reptorsima ističu tek sa krajem sezone 2020-21.

Mils je za predsednika Njujork Niksa imenovan u julu 2017. godine, od 2013. godine je radio kao izvršni potpredsednik kluba, a u jednom periodu je obavljao ulogu generalnog menadžera -  od marta 2014. godine.

Od njegovog dolaska u Nikse, posrnula franšiza je ostvarila 178 pobeda i doživela čak 365 poraza, što je, prema statistikama ESPN-a, najlošiji skor u NBA u tom periodu.

Izvor: Abbie Parr/Getty Images North America

U ovom trenutku, dva dana pre isteka roka za trejdovanje igrača u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, Niksi su treći najlošiji tim Istočne konferencije uz skor 15 pobeda i 36 poraza.

Kad je reč o plej-ofu, Njujork nije bio učesnik doigravanja od sezone 2012-13, kada je u prvoj rundi Istoka eliminisao Boston, a potom bio poražen od Indijane.

Potom su usledile jako teške i bolne godine za navijače Niksa...

Tagovi