Košarka

“Šok za sve zbog Barovića, aktivni smo na tržištu”

Autor mondo.me

Mladi strateg KK Budućnost Voli Petar Mijović razočaran nakon nove povrete centra Filipa Barovića, ali ekipa je fokusirana na trijumf protiv Igokee u nedjelju

Filip Barović
Izvor: MN Press

Trebala je da bude mirna nedjelja u kojoj je fokus na radnoj atmosferi, koja će prelomiti utakmicu protiv Igokee u 18. kolu ABA lige u Morači (nedjelja, 17.00).

Ali nedjelja je bila tužna!

Taman nakon što se 20. januara vratio na teren Filip Barović je ponovo povrijedio koljeno, neće se vraćati na parket do kraja godine. Magnetna rezonanca je rekla da je povreda još teža od one iz maja prošle godine kada je pokidao ligament - sada je pokidao prednji ukršteni ligament, povrijedio oba meniskusa i frakturu čašice.

“Ovo je šok za sve nas. Svjedoci smo o kakvom se čovjeku i profesionalcu radi. Znamo koliko je uložio napora i posvećenosti u oporavak. Svakom ko ga poznaje teško je palo, veliki peh za nas", rekao je trener “plavih” Petar Mijović za Dnevne novine, koji je bio razočaran. Barovića čeka period oporavka, narednih nekoliko sedmica noga mora da bude biti fiksirana, a onda slijedi nova operacija, te oporavak od iste, koji će trajati od šest do osam mjeseci. A crnogorskog šampiona čeka potraga za eventualnim pojačanjem na centarskim pozicijama.

“Do sada nijesmo bili za dovođenje igrača, jer smo vjerovali da u tom nekom dijelu Filip može da nam pomogne kada se vrati. Aktivni smo na tržištu, ali nećemo mijenjati samo da bismo promijenili. Ukoliko se pojavi igrač koji će nas poboljšati, reagovaćemo u skladu sa mogućnostima. Ako ne - ići ćemo sa ovim što imamo i čime smo jako zadovoljni”, jasno je poručio mladi stručnjak.

A u takvom raspoloženju vicešampion ABA lige dočekuje Igokeu u nedjelju (17.00). “Plavi” su fokusirani na novi trijumf kako bi nastavili lijepu tradiciju - upisali 10. pobjedu protiv “igosa” na 10 utakmica. Sada je skor devet mečeva – devet pobjeda u “Morači”.

“Ušli smo u završnicu sezone i više nema važnih ili manje važnih mečeva. Svaka utakmica je kao finale. Igokea je prvo u nizu finala i tako prilazimo meču. Igramo u našoj dvorani, nadamo se podršci navijača i očekujemo pobjedu", rekao je Mijović, koj poštuje protivnika.

“Do pobjede možemo da dođemo jedino ako pristup bude na željenom nivou. Ako na energiju, agresivnost i čvrstinu Igokee odgovorimo još jače.

Trener Budućnost Volija podvlači da je najbitnija koncetracija.

“Očekujem da koncentracija bude na maksimalnom nivou. Očekujem jaku i defanzivno agresivnu Budućnost, jer je odbrana osnov za mnogo bolju partiju u napadu. Moramo da spriječimo poene iz tranzicije, da kontrolišemo skok, onemogućimo im otvorene pozicije za šut. U tom slučaju vjerujem da ćemo na kraju moći da se radujemo pobjedi", poručuje Mijović, koji će moći da računa na Nikolu Ivanovića što nije bio slučaj na prethodna dva meča.

“Sa i bez Ivanovića cilj ostaje isti. Moramo da odigramo na visokom nivou od prvog do posljednjeg minuta”, zaključio je Petar Mijović.

Tagovi