Košarka

KK Partizan sprema krivične prijave protiv izgrednika!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Moraće pojedinci da se suoče sa posledicama svojih postupaka

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Košarkaški klub Partizan neće više da trpi nasilje. Crno-bijeli su objavili na svom sajtu da će podnijeti krivične prijave protiv pojedinaca koji su ubacivali predmete u teren na utakmici protiv Darušafake.

Jedina crna mrlja u pobjedi Partizana nad Darušafakom bili su pojedinci koji su u teren ubacivali razne predmete, upaljače i kovanice, a u jednom trenutku i staklenu flašu! Klub će sigurno biti kažnjen, ostaje da se vidi samo koliko drastično.

Ta flaša je pala i razbila se neposredno pored mjesta kraj terena gdje je sjedio legendarni kapiten Partizana Dragan Milosavljević, koji je na utakmici bio sa svojim djetetom.

"(...)Ponovo su neodgovorni ispadi pojedinaca bacili orgomnu sjenku na veoma važnu pobjedu i nezaboravnu atmosferu koju je većina gledalaca napravila.

Umjesto da se ponosi, klub će ponovo biti drakonski kažnjen! Upaljači bačeni na teren, bačena lopta i nažalost, već standardno stajanje na stepenicama, donijeće klubu nove sankcije Evrolige koja je za petak zakazala menadžmentu kluba hitan sastanak na temu bezbjednosti.

Povrh svega, događaj koji je doveo do toga da granica svakog strpljenja bude pređena je bacanje staklene flaše na teren hale 'Aleksandar Nikolić'!", navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je zato riješio da "podvuče crtu" i podnese krivične prijave.

"Iako nije tajna da je održavanje bezbjednosti u ovoj hali drastično teže nego što je to slučaj u Štark Areni, u pitanju je stvar koja ne smije nikoga da amnestira od odgovornosti. Zbog toga, klub će protiv (za sada) NN lica podnijeti krivičnu prijavu i tražiti od istražnih organa da što prije utvrde ko je počinio prekršaj. Ovakvim pojavama se mora stati na put!

Gotovo nevjerovatno je da pojedinci ne razumijju da ovakvim ponašanjem ne samo da čine štetu Partizanu, već i da drastično ugrožavaju bezbjednost kako protivničkih igrača, tako i igrača Partizana. Onih igrača koje navodno podržavaju", naveo je Partizan.

Na sličan korak nedavno se odlučila i Crvena zvezda, koja je objavila da je procesuirala ljude koji su bacali predmete u teren i pljuvali sudije.

Nadamo se da će se ovakva praksa ustaliti i kod ostalih klubova u zemlji, kad već navijači ne razumiju koliko štete svojim klubovima ovakvim ponašanjem.