Košarka

Mornar otvara 18. kolo ABA lige u grotlu zadarske arene!

Autor mondo.me

Premijera 18. runde ABA lige biće i primorski derbi takmičenja koje u nazivu ima odrednicu “jadranska”. Gostovanje Mornara u Zadru nosi poseban naboj zbog značaja meča jer za oba tima duel u dvorani “Krešimir Ćosić” spade u kategoriju “biti ili ne biti”.

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Barani se, naime, bore za plasman u “plej of” i imaju isti učinak kao i Cedevita Olimpija i Primorska, dok Zadar dijeli Zdnju poziciju na tabeli sa istim saldom koji ima Mega. 

Nažalost, Barani meč sa Zadrom dočekuju opterećni brojnim kadrovskim problemima. Povrede muče gotovo kompletnu bekovsku liniju, Pulen i Heris još uvijek nisu fit a nastup Nidama je pod znakom pitanja baš kao i Seada Šehovića.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Tri od četiri prvoplasirane ekipe su izgubile u Zadru, tako da znamo šta nas čeka. Mi nemamo kud nazad, samo su nam pobjede u igri do kraja i to svih pet ako mislimo da se dokopamo plej-ofa”, kaže uoči meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Šef struke “Ponosa Bara” kaže da svaki meč u Zadru predtsavlja izazov.

“Svaka utakmica u Zadru nešto posebno. Zadar je grad košarke. Uvijek nastupamo sa velikom dozom emocija kad igramo u Zadru i pružamo neki svoj maksimum
“, rekao je  Pavićević.

Redove Mornara minulih dana pojačala su dva američka internacionalca Ajzea Vajthed i Dario Hant.

Pavićević kaže da je stručni štab planirao pojačanje pod reketom, a da je odluka o pleju donesena poslije povrede Nidama.

U jednom momentu postojala je mogućnost i da je Nidam završio sezonu. Situacija je bila alarmantna, morali smo brzo da reagujemo i reagovali smo. Vidjećemo koliko novajlije mogu da pomognu. Teško je naći usred sezone kvalitetnog igrača, svi su uglavnom pod ugovorom. Ali, uvijek se desi da je neko slobodan. Uzdam se, prije svega u ovu grupu igrača koja je od početka sezone zajedno. Nije lako uklopiti nove igrače, ali gledaćemo da ih što je brže moguće priključimo ekipi“, dodao je Pavićević.

Meč u Zadru igra se u petak od 20:00.

PAROVI 18.KOLA:

Petak

Zadar - Mornar 20:00

Subota

Krka - Cibona 17.00
FMP - Cedevita Olimpija 19:00

Nedjelja

Primorska - Mega 12:00
Budućnost - Igokea 17:00

Ponedjeljak

Crvena zvezda - Partizan 18:00

Tagovi