Košarka

Izgubio od Zvezde, pa poručio klubu: Dajte mi igrače, ne moraju biti skupi!

Izvor mondo.ba

Trener Igokee zatražio "svežu krv" posle utakmice protiv Zvezde.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaši Igokee izgubili su u ponedeljak u meču protiv Crvene zvezde, u kojem uprkos borbi nisu bili blizu šansi da "zakuvaju".

Crveno-beli su se osamili na trećem mestu tabele, zahvalili domaćinu i Republici Srpskoj i okrenuli se utakmicama koje dolaze, dok je trener domaćih Dragan Bajić nakon utakmice imao poruku za predstavnike kluba - "dovedite mi igrače!"

"Zvezda je nas znalački kažnjavala tamo gde smo najtanji, a to je unutrašnja pozicija. Oni imaju trojicu visokih i dobrih igrača, a ja samo Đorđa Gagića. Probali smo sa Savom Lešićem i Daliborom Ilićem, koliko smo mogli zbog njihove bolesti, ali bilo je jako teško", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Tokom utakmice Igokea je ostala bez povređenog plejmejkera Darka Talića, koji je nezgodno naskočio na Gagićevu nogu i posle toga teško izašao sa terena zbog bola u kolenu.

Povreda Darka Talića.
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Ne znam koji je stepen njegove povrede, nadam se da nije ništa strašno. Ali, stalno ističem kod naše uprave da su nam potrebni igrači. Nije bitno da li su skupi, mogu biti jeftini, oni koji žele dokazivanje, upravo zbog ovakvih situacija jer igramo na dva fronta. Probaćemo u narednom periodu da se konsolidujemo, da ozdravimo i budemo u trenažnom procesu, jer već u petak putujemo u Trebinje na susret sa Leotarom u šampionatu BiH".

Treneru "Igosa" prijalo je to što je video motivisanu i potpuno ozbiljnu Zvezdu.

"Možemo da primetimo i to da je Zvezda jako ozbiljno ušla u ovaj meč. Ozbiljno nas je shvatila, što mene kao trenera raduje, jer su pokazali respekt. Naravno, zbog naše četiri vezane pobede u proteklom periodu... Pokosio nas je virus, igrali smo koliko smo mogli", dodao je on.

Igokea je "vezanim" pobeda u proteklom periodu stekla dobru zalihu pred završnicu borbe za opstanak.

Uoči poslednjih pet kola, Bajićev tim ima skor i dve pobede više od "fenjeraša" Mege i Zadra. Do kraja sezone igraće protiv Budućnosti, Krke, Mege, Cibone i Primorske.

"Istina je da nam je do cilja ostalo malo, ali samo jakim treninzima možemo da se vratimo u formu u kojoj smo bili u proteklih mesec dana, kada smo upisali četiri pobede", zaključio je Bajić.