Košarka

Poginuli su zajedno: Ovako je Kobi pričao o svojoj naslednici

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Legendarni NBA as Kobi Brajant u večnost je otišao sa svojom mezimicom, Đijanom. Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Brajant je pričao o svom odnosu sa ćerkom.

Izvor: Guliver, Elsa/Getty Images North America

Legendarni američki košarkaš Kobi Brajant i njegova najstarija ćerka Điđi (13) poginuli su u padu helikoptera. Nesreća se dogodila juče, u kasnim večernjim časovima po našem vremenu.

Kobi je sa ćerkom išao na njenu utakmicu kada je, prema prvim navodima američkih medija, helikopter zbog magle udario u planinu, zapalio se i izgorio.

Đijana (13) je krenula očevim stopama, trenirala je i voljela košarku i, kažu, bila joj u potpunosti predana.

Zvali su je "Mambasita", po ugledu na tatu, poznatog kao "Crna mamba", a Kobi Brajant je o njoj govorio sa mnogo ljubavi.

Kada je gostovao kod Džimija Kimela 2018, Kobi je rekao da bi ona mogla da se oproba u WNBA.

"Fanovi bi dolazili do mene i obraćali mi se u stilu "hej, pa trebalo bi da imaš sina... trebalo bi da ima nekog ko će nastaviti tradiciju, nastaviti nasleđe". Onda bi uletjela Đijana. Rekla mi "hej, pa ja sam tu! Ne treba nam nikakav dječak za to. Ja imam to u sebi" - govorio je Kobi.




Kobi Brajant se nasmijao nakon ispričane anegdote, a ona je izazvala smijeh i u studiju ABC studija, gdje je gostovao. Điđi je trenirala košarku, a na internetu su se pojavili i mnogi snimci njihovih zajedničkih treninga.

Kobi je bio ponosni otac četiri ćerke, sjećanje na njega sada će čuvati Natalija Dijamante, Bianka Bela i Kapri Kobi, a Đijana je bila viđena kao naslednica, najviše je voljela košarku.

Bivši košarkaš Lejkersa je iza sebe ostavio veliko košarkaško nasleđe. Jedan od najboljih igrača u istoriji košarke se penzionisao kao petostruki osvajač NBA prstena, vlasnik nekoliko zlatnih odličja sa reprezentacijom i višestruki osvajač MVP priznanja.

Tagovi