Košarka

SVE O TRAGEDIJI BRAJANTOVIH: POGINULI KOBI, KĆERKICA ĐIĐI I JOŠ 7 OSOBA

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Slavni košarkaš izgubio je život u padu helikoptera, kojim je godinama izbegavao nesnosne gužve u Los Anđelesu. Sa njim u letelici bila i je najstarija od četiri kćerkice, Điđi. Kasnije je stigla nova vest - nije stradalo pet, već devet osoba.

Izvor: Guliver, Stephen Dunn/Getty Images North America

Da, nažalost potvrđeno je, poginuo je Kobi Brajant.

U tragediji je stradala i njegova najstarija kćerkica Điđi, koja se takođe nalazila u helikopteru u trenutku kada je letelica nestala sa radara.

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena, nezaustavljivi bek koji je 20 godina nosio samo dres Lejkersa i slavnoj franšizi podario pet titula prvaka do povlačenja 2016, jedna je od identifikovanih žrtava pada helikoptera u brdima iznad Los Anđelesa.

Prvobitno je bilo objavljeno da se u trenutku pada u kabini nalazilo petoro putnika i članova posade i da nema preživelih, ali je kasnije stigla nova informacija - živote je izgubilo DEVET osoba, saopštio je šerif Aleks Vilanueva.

Tada je identifikovana još jedna žrtva, poginuo je i košarkaški trener koledža "Orandž Koust", Džon Altobeli. 

U toku noći trebalo bi da bude održana i vanredna "press" konferencija na kojoj će biti saopšteni detalji iz istrage.

Pročitajte sve o tragediji porodice Brajant na našem portalu...

...od priče o "Mambinoj" karijeri i životu, reakcija prijatelja, rivala, saigrača i Šakila O'Nila na šokantnu vest, ko je predložio da sve NBA ekipe povuku iz upotrebe "24", a gde nijedna od ekipa na terenu nije želela da napadne dok nisu istekle 24 sekunde...

Počivaj u miru, Kobi.

Kobi Brajant "klač" (sport)
Izvor: YouTube

Brajant je rođen 23. avgusta 1978. u Filadelfiji. Napustio nas je u 42. godini.

Brajant je, prema pisanju američkih medija, gotovo svakodnevno putovao helikopterom izbegavajući nepodnošljive gužve u El-Eju i okolini.

Još kao igrač Lejkersa, "Mamba" je leteo od kuće u Njuport Biču na treninge i utakmice u "Stejpls centru". Bio je poznat i model letelice - "Sikorsky S-76".

Dim koji se jutros oko 10 časova po lokalnom vremenu podigao iznad Kalabasasa slutio je na tragediju...

Američka Nacionalna služba za bezbednost saobraćaja poslala je tim istražitelja na mesto nesreće i njihov preliminarni izveštaj može se očekivati za desetak dana.

U haosu koji je usledio na društvenim mrežama, online portalima i "breaking" TV programima, moglo je da se čuje i pročita da su živote izgubile i njegova supruga Vanesa i sve četiri kćerkice, Điđi, Natalija, Bjanka i Kapri, što je brzo i oštro demantovano, ali se kasnije u toku večeri ispostavilo da je jedna od njih, 13-godišnja Điđi, ipak nastradala.

U jednom trenutku internetom se proširila i vest da je u helikopteru bio i Brajantov saigrač iz šampionskih dana u Lejkersima, Rik Foks. To je, takođe, bila netačna informacija.

Vest je prvi objavio vodeći američki tabloid "TMZ", posle čega je "L. A. Times" objavio fotku sa mesta gde se srušio helikopter i potvrdio da su posada i putnici izgubili živote.

"Svesni smo vesti koje kruže o Brajantu, obavestićemo vas uskoro", napisano je u vesti na portalu "L. A. Times".

Nešto kasnije, ovaj list potvrdio je da se Brajant nalazio u letelici.

Izvor: LA Times screenshot


Vest o tragediji potvrdio je i novinar mreže ESPN, Adrijan Vojnarovski.


 Ovo je mapiran put kojim se helikopter kretao do trenutka kada se izgubio sa radara.



u brdima iznad Los Anđelesa poginuo je i košarkaški trener koledža "Orandž Koust", Džon Altobeli.
U toku noći trebalo bi da bude održana i vanredna "press" konferencija na kojoj će biti saopšteni detalji iz istrage.

Tagovi