Košarka

Mornari protiv FMP-a “sa štitom ili na njemu”!

Autor mondo.me

Derbi 17. kola ABA lige igra se večeras u barskoj Topolici.

Košarkaši Mornara duel sa “panterima” dočkuju u skladu sa spartanskom maksimom – “sa štitom ili na njemu”. Ukoliko žele da nastave borbu za plej of ABA lige, Barani večeras, naime, nemaju pravo na poraz.

Jedan od najvažnijih mečeva sezone, međutim, Mornar ne dočekuje sa ohrabrujućim zdrastvenim kartonom. Lista povrijeđenih je podugača a na njoj se nalazi čak trojica startera: Derek Nidam, Džejkob Pulen i Lens Heris.

Povrede i umor danak su jakog takmičarskog ritma i putovanja koji donosi borba na dva fronta u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

"Nažalost, moram da krenem od zdravstvene situacije koja nimalo nije ohrabrujuća. Koji su razlozi: da li veliki broj utakmica, nemogućnost pravilnog oporavka…? Sad je to sve iza nas. Međutim, poslije zaista velike pobjede protiv direktnog konkurenta Cedevita Olimpije u Ljubljani, imali smo meč sa Peristerijem u kojem smo nastupili gotovo bez prve petorke. Sticajem okolnosti zbog povreda nedostajali su Pulen, Luković i Nidam. Heris je igrao povrijeđen, a odsustvovao je opravdano, zbog prinove u porodici, i Voler. Na treninzima do FMP gledali smo više u medicinski izvještaj nego što smo razmišljali o samoj formi”, prokomentarisao je situaciju u svom timu trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pajo izjava pred FMP
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar


Šef struke “Ponosa Bara” nada se da će bar neko od povrijeđenih biti spreman da se priključi u nedjelju.

Radi se o direktnom konkurentu za plasman među četiri. Jedan sam od trenera koji ekipu FMP-a izuzetno cijeni. Uvijek sam govovorio da je to ekipa koju je najljepše trenirati, jer mladi momci igraju sa velikom energijom. I prošle i ove godine napravili su sjajan rezultat pod vođstvom mladog trenera Jovanovića. Sigurno da nas očekuje izuzetno težak meč. Neće nas zavarati pad forme u posljednjih nekoliko utakmica koji je bio evidentan kod njih iz prostog ratloga što znamo da će oni doći da igraju i da se nadigravaju svih 40 minuta. Moramo biti spremni da se borimo za svaku loptu i da budemo čvrsti u svakom duelu. I, prije svega, da odigramo pametno, da sve vrijeme znamo šta treba da radimo na terenu”, rekao je Pavićević.

Ključ za pobjedu protiv FMP-a mogao bi da donese Sead Šehović koji je iz meča u meč u sve boljoj formi.

"FMP ima mladu i poletnu ekipu, punu energije. Od početka sezone su kandidati za plej-of što dovoljno govori o njihovoj igri i kvalitetu. Biće teško ali i mi imamo svoje adute i ambicije koje su, naravno, pobjedničke”, rekao je uoči meča Šehović.

Duel Mornara i FMP-a počinje u 20 sati.