Košarka

Mijović: Moramo još bolje u odbrani!

Autor mondo.me

Budućnost je slavila na gostovanju Ciboni u Zagrebu (78:87), ali mnogo teže nego što to rezultat pokazuje. Trener “plavih” smatra da je posao otežala nedovoljno dobra odbrana njegovih pulena.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Mijović je nakon trijumfa u dvorani Dražen Petrović ponovio je zamjerke na račun igre svog tima u fazi odbrane, podsjetivši da je od toga strahovao i uoči meča.

“Igrali smo dosta mekano i loše na posljednjih nekoliko gostovanja, upisali poraze gdje smo očekivali pobjede. Zbog toga smo strahovali pred meč sa Cibonom. Imam veliki respekt prvo prema imenu ovog kluba, a zatim prema kolegi Veliću i momcima, koji, s obzirom na okolnosti, rade odličan posao", prokomentarisao je Mijović. 

Šef struke crnogorskog šampiona dodao je da ekipa koja konkuriše za vrh ABA lige mora bolje da igra u defanzivi.

"Već duže vremena imamo problema u odbrani. Ekipa koja konkuriše za vrh i ima visoke ambicije mora da obavlja defanzivne zadatke bolje. Napadački talenat moramo da upotpunimo defanzivnom čvrstinom, prevashodno kontrolom skoka, jer samo tako možemo da se nadamo da ćemo postizati dobre rezultate u kontinuitetu”, rekao je Mijović.

Možda ce vas zanimati