Košarka

“Plavi” treći put u sezoni grizu “vukove”: Moramo!

Autor mondo.me

Košarakaši Budućnosti napadaju Cibonu u Zagrebu (18.00) u okviru 17. runde regionalnog takmičenja, pobjeda je obaveza nakon što su Podgoričani na posljednja četiri gostovanja upisali tri poraza

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli nema prava na grešku u 17. kolu ABA lige!

“Plavi” gostuju Ciboni u Zagrebu u Draženovom domu (18.00), a novi neuspjeh na strani - poslije tri poraza u gostima u posljednja četiri kola - bi značio da izabranici Petra Mijovića nisu spremni za velike stvari. A i dozvolili bi drugim ekipama da im ugroze drugo mjesto koje vicešampion Jadrana ljubomorno čuva.

Zato prvak Crne Gore misli samo na jednu stvari - na pobjedu.

Mijovićeva četa se mučila u prethodnoj rundi u prvom dijelu protiv Mege Bemax u "Morači", a onda su odigrali odlično drugo poluvrijeme. Tokom sedmice mladi stručnjak je radio u miru sa svojim izabranicima, pa se u glavnom gradu Hrvatske očekuje bolja Budućnost.

Mi smo bonuse u gostima ispunili, jako je važno da se vratimo sa pobjedom”, naglasio je Mijović, koji zna da je Cibona uvijek nezgodan domaćin.

Očekuje nas izuzetno teško gostovanje Ciboni u Zagrebu, što predstavlja jedan ozbiljan izazov. Mi smo u situaciji gdje već neki period u gostima ne igramo kako smo ranije igrali i ne ostvarujemo pobjede u gostima. To mora da se promijeni".

Dobrih 20 minuta protiv "vrtića" Dejana Milojevića, te dobri treninzi su glavni razlozi za optimizam.

Optimisti smo poslije jedne trenažne nedjelje i drugog poluvremena u meču protiv

Mege”, jasan je Mijović.

Budućnost je ove sezone već dva puta savladala “vukove” - u četvrtfinalu Superkupa u Zagrebu i u 6. kolu ABA lige. “Plavi” su favoriti, ali bazične stvari moraju da budu na maksimumu.

Mislim da, ako budemo u tim bazičnim stvarima na visokom nivou, kao što je zatvaranje svog koša, kao što je tranziciona odbrana i odbrana jedan na jedan, možemo da se nadamo pobjedi. Cibona je sigurno jedna ekipa koja je sigurno za respekt, a Zagreb tradicionalno predstavlja neugodan gostujući teren”, nema dilemu Mijović.

Ni u ovom meču neće biti Nikole Ivanovića, pa će biti pomjeranja pozicija kada je u pitanju organizacija igre. Očekuje se da plejmejkeri budu Džastin Kobs, Skot Bamfort i Petar Popović.

"Oslabljeni smo jer Nikole Ivanovića nema u rosteru, što za nas predstavlja ozbiljan hendikep. Momci koji su tu su obavezni da pruže svoj maksimum, pa ćemo pokušati rotacijama da nadomjestimo nedostatak Ivanovića", jasan je Petar Mijović.

Budućnost i Cibona su do sada odigrali 35 mečeva, a statistika je na strani "plavih" - 21 pobjeda, naspram 14 zagrebačkih "vukova"

Igrali smo dva puta protiv njih i upisali smo dvije pobjede. Poznajemo ih dobro, znamo

njihove igrače kao i način na koji igraju. Ovo će biti težak meč za nas poslije teških partija koje su za nama. U timu vlada dobra atmosfera i daćemo sve od sebe da se sa pobjedom vratimo sa gostovanja iz Zagreba”, poručio je centar “plavih” Martinš Mejers.

Tagovi