Košarka

Trinkijeri pred Istanbul: Možda nemaju Teodosića, ali neće biti lako

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

"Naša pobeda u Trentu nije više tako važna. To znači da idemo sve iznova", najavljuje trener Partizanovih košarkaša.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana otputovali su u Istanbul, gde će u utorak od 18.15 pokušati da nastave pobednički niz u Evrokupu.

Rival je Darušavaka, koja u prva dva kola ima pobedu protiv Trenta i poraz od Virtusa.

"Darušafaka možda nema Teodosića i ta velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Neće biti lako sa njima... Gledajući rezultate u italijanskoj ligi, mislim da je Trento malo 'pukao' i da naša pobeda u Trentu nije više tako važna. To znači da idemo sve iznova. Mislim da će biti ključno kako napadamo, kakve odluke donosimo na terenu. Visoki su i brzi, dobro pokrivaju reket i zato moramo biti više nego perfektni u 'spejsingu'. Ako imamo dobar 'spejsing' i ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. Ali, to se mora napraviti na terenu", istakao je trener crno-belih, Andrea Trinkijeri.

Krilni centar Stefan Birčević nada se da će ekipa ponoviti partije iz mečeva sa italijanskim rivalima, Trentom i Virtusom.

"Darušafaka je na svom terenu jako ozbiljna ekipa koja igra veoma agresivno i biće nam izuzetno teško. Ipak, ako budemo igrali kao što smo započeli ovaj januar imamo veliku šansu da dođemo do pobede koja bi nam otvorila mnogo toga za dalje", poručio je Birčević.

Tagovi