Košarka

Luki nije jasno zašto ga Sakramento nije draftovao

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Jedan od kandidata za MVP sezone očekivao je da završi u Sakramentu

Izvor: Tanjug, David J. Phillip/AP

Posle bitke su svi generali, pa tako sad svi znamo da je Luka Dončić zaslužio više mesto na draftu od trećeg.

Sada se ispostavilo da ni Dončiću nije jasno kako je 2018. završio u Dalasu, a ne u Sakramentu. Podsetimo, tada je prvi birao Feniks, a drugi Kingsi.

"Došli su u Madrid da me vide kako igram, a posle toga smo večerali (5. juna 2018.). Došli su svi, došao je i vlasnik, tako da sam iskreno mislio da će me izabrati", rekao je Dončić za Atletik.

Dončić je prošle sezone izabran za "rukija" godine, a ove sezone je jedan od kandidata za MVP. On je objasnio da razume zašto je izabran tek kao treći.

"Mislim da je to zbog Evrolige, a to je drugačija košarka. U Evropi i u španskoj ligi sam davao u proseku 12 poena po utakmici, a u Evroligi 14. Tako da je to drugačija košarka", rekao je Dončić.

Ne samo što je kandidat za MVP titulu, već i gura svoj tim napred. Apsolutno svi ljubitelji košarke, stručnjaci, novinari, navijači - svi ga vide kao budućeg velikana i igrača koji će ostaviti trag u NBA.

Feniks je tada izabrao Deandrea Ajtona, a Kingsi Marvina Beglija trećeg, dok je Dončića sa trećeg mesta izabrala Atlanta, ali se i ona prevarila pa je trejdovala Luku u Dalas za Treja Janga i pik iz prve runde drafta.

NBA klubovi su tada dali prednost igračima iz NCAA, ali, kao što smo rekli, posle bitke su svi generali i jasno je da je pravi izbor bio Luka Dončić, talenat kakav se javlja jednom po generaciji.

Tagovi