Košarka

Emotivni rekorder Veličković: Jako veliki momenat za mene, tako da j**i ga

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Kapiten Partizana ostvario je san i ušao u legendu, a posle toga je teško pronalazio reči

Izvor: MN Press

Ušao je Novica Veličković odavno u istoriju košarkaškog kluba Partizan, ali je od subote i zvanično igrač sa najviše nastupa u dresu crno-belih.

"Nole" je u ubedljivoj pobedi nad FMP-om ostvario 472. nastup za Partizan i tako pretekao Petra Božića na prvom mestu večne liste. I nije krio koliko mu to znači.

"Meni ovo nenormalno znači. Već dugo, iskreno, o ovome razmišljam i ono…Da kaže čovek, ostvarenje nekog sna. Sad sam podelio i sa njima (saigračima), doduše, stranci nisu bili toliko upoznati, ali za mene jako velik momenat, tako da…j**i ga", rekao je emotivni Veličković za klupsku televiziju.

Nakon što je uzeo dah, nastavio je.

"Da ne psujem. Od 15. godine sam sanjao da uđem u prvi tim, pa onda sve ostalo, tako da…eto", bilo je sve što je Veličković mogao da kaže.

Partizan je pobedio 87:57 i tako posle dve i po godine slavio u Železniku i zadržao prvo mesto na tabeli.

"Velika pobeda. Naravno, za Gordu (Nemanja Gordić) i Redžija (Redinga). koji su se razboleli. Pribojavao sam se pre utakmice, ali kako je išlo sve…Ovo je dobar momenat za nas i dobra velika pobeda za nas, odigrali smo timski, nadoknadili smo izostanak dva jako dobra igrača. Mali Trifa (Uroš Trifunović), opet bih ga pohvalio, odigrao je jako dobre minute", rekao je Veličković.

Partizan je u seriji od devet uzastopnih pobeda, a sada se sprema za utakmicu protiv Darušafake u gostima u Evrokupu, u kome za sada ima skor od 2:0 u drugoj fazi takmičenja.

Tagovi