Košarka

Pavićević: Pokazali karakter kad je bilo najvažnije

Autor mondo.me

Trener Mornara Mihailo Pavićević nakon meča otkrio šta je rekao svojim igračima uoči utakmice.

Rekao sam svim igračima prije nego što je meč počeo. Uz mogući poraz, naše šanse za proboj u plej-of bile bi čisto teoretske”, otrkio je šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije kakvu je poruku poslao svojim izabranicima uoči utakmice.

Pavićević nije skrivao zadovoljstvo igrom svog tima.

Za nas je ova pobjeda bila veoma važna, možda i najvažnija i došla je u pravo vrijeme. Igrali smo hrabro, vjerovali u sebe i srećan sam što smo pokazali karakter i izdržali svih 45 minuta u veoma zanimljivom meču. Čak je i za Cedevitu Olimpija ovaj meč bio veoma važan. Zahvaljujem domaćinima na gostoprimstvu i želim da se i mi i oni plasiramo u plej of", prokomentarisao je Pavićević.

Njegov kolega sa klupe Ljubljančana Slaven Rimac, nije imao razloga za zadovoljstvo.

„Razočaran sam kako izgledaju naši treninzi i utakmice tokom proteklih 14 dana i koliko energije ulažemo u naš rad. Bez obzira što smo napravili neke gluposti, mogli smo utakmicu pametnim prekršajem dovesti do mirnog kraja, dozvoljavajući našim suparnicima da pogađaju sa tri poena i izjednače. Pokazali smo premalo energije protiv konkurenta kao što je Mornar, čak i ako je riječ o veoma važnoj utakmici. Opet smo mislili previše egoistično”, rekao je Rimac.