Košarka

Budućnost traži MEGA reakciju

Autor mondo.me

Plavi večeras od 21.00 čas dočekuju ekipu Mega Bemax u Morači i pobjeda je jedina opcija, ulaz je besplatan, a karte se mogu podići od 14.00 sati na biletarnici SC “Morača”

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli je izgubila lidersku poziciju u ABA karavanu, a najveći krivci su za to “plavi” koji su na posljednja četiri odigrana meča upisali čak tri poraza.

Jedini trijumf je bila Primorska u Kopru, ali daleko od toga da je ta teška pobjeda smirila situaciju kod navijača, zato izabranici Petra Mijovića imaju obavezu da upišu mega pobjedu uz kvalitetnu igru protiv ekipe Mega Bemax.

“Plavi” u “Morači” večeras (21.00) dočekuju vrtić svog nekadašnjeg igrača Dejana Milojevića u okviru 16. runde, hala bi trebala da bude puna jer je ulaz besplatan (karte mogu da se pokupe od 14.00 na biletarnici SC Morača), a šampion Crne Gore nema prava na grešku protiv fenjeraša.

“Utakmica dolazi u lošem momentu za nas, nakon nekoliko poraza na gostovanjima. Izuzetno značajna utakmica. Mega, kao i svih godina izuzetno agresivna i rastrčana ekipa, sa dosta igre u tranziciji i šuteva za tri", rekao je Mijović u najavi meča.

Mega Bemax je na posljednjem mjestu sa svega tri pobjede u sezoni, ali u posljednje vrijeme izgledaju mnogo bolje.

Naročito su se podigli nakon što su se pridružili Kendrik Peri i Nemanja Nenadić.

"Podigli su se od dolaska Perija i Nenadića. Postoje stvari na koje ćemo morati da obratimo pažnju. Na određene ćemo morati da se adaptiramo, a opet sa druge strane da pokušamo da iskoristimo prednosti koje imamo u odnosu na Megu", nema dilemu mladi stručnjak.

Vicešampion Jadrana je trenutno na drugom mjestu sa 11 pobjeda i četiri poraza, Partizan ima skor 12-3, a Cedevita Olimpija 10-4.

Da bi plavi ostali na istom mjestu moraju da savladaju Megu, jer tek ih čekaju gostovanju "crno-bijelima" i "zmajčekima".

"Važan meč u kojem tražimo povratak na pobjednički put, ali i utakmica koja može da odredi pozicije sa kojih će se ući u plej-of", jasan je Mijović. Na sve poraze, nadovezali su se i problemi u rosteru. Pod znakom pitanja je Nikola Ivanović zbog prehlade. "Ali, bez obzira na sve to, igrači koji budu u timu i na terenu obavezni su da daju maksimum kako bi dobili utakmicu u kojoj smo objektivno favoriti", poentirao je Mijović, kome se u rotaciju za večerašnji meč vraća Petar Popović, dok bi uskoro na treninzima mogao da se pojavi i oporavljeni Filip Barović.