Košarka

Panatinaikos se opet mučio, ali je nekako "preživio" Žalgiris

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Neizvestan duel dva zelena tima pripao je domaćinu

Izvor: MN Press

Panatinaikos može biti zadovoljan ovonedeljnim duplim programom Evrolige, makar kada je tabela u pitanju.

"Zeleni" su i u drugoj utakmici protiv tima sa dna tabele u dva dana uspeli da pobede, ovog puta Žalgiris, ali su se ponovo mučili. Na kraju - 96:94.

Žalgiris je popravio formu, "posložio kockice" i zaigrao mnogo bolje na početku sezone. To mu je donelo pobedu nad Crvenom zvezdom, ali večeras nije mogao do novog podviga.

Vodio je tim iz Kaunasa tokom celog drugog poluvremena, ali je košem Džimera Fredeta PAO došao do izjednačenja početkom drugog poluvremena. Nakon dugo perioda bez koša, Kej-Si Rivers je vratio prednost Žalgirisu trojkom.

Nije se domaći tim predavao u "tvrdoj" utakmici, ponovo je poveo posle pogođena tri penala Tajrisa Rajsa. Žalgiris je uspeo još jednom da izjednači, ali je Panatinaikos na poslednji mali odmor otišao sa pet poena prednosti.

Žalgiris je pokušavao da se vrati, gubio je devet razlike u poslednjoj četvrtini, a čak šest 29 sekundi pre kraja, ali onda je Najdžel Hejs vezao šest poena, dok je Panatinaikos uspeo da postigne poene samo sa penala preko Fredeta i tako da "preživi".

Panatinaikos je sada šesti sa 12 pobeda, dok je Žalgiris ostao na podeli poslednjeg mesta sa šest trijumfa, koliko imaju i Bajern i Zenit.

Najefikasniji kod pobednika bio je Rajs sa 20 poena i šest asistencija, dok su Tomas Valkup i Lukas Lekavičijus postigli po 16 za Žalgiris.

Tagovi