Košarka

Mornar uhvatio zalet, napašće i Cedevita Olimpiju u Ljubljani!

Autor mondo.me

Četiri pobjede u isto toliko mečeva – skor je košarkaša Mornara u minulih sedam dana tokom kojih je „Ponos Bara“ rastao igrom baš onako kako je to šef struke Mihailo Pavićević i želio.

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

U FIBA ligi šampiona, Barani su „uzeli mjeru“ rivalima koji su prije koju godinu bili članovi Evrolige, a više od gole pobjede njihove navijače obradovao je način na koji su sinoć savladali Njemački Bamberg.

Gosti su, naime, odigrali jednu od najboljih odbrana gledanih ove sezone u Topolici ali to nije bilo dovoljno ni za jedno vođstvo jer je Mornar pokazao da zna da stigne do pobjede i kada se nema prostora za prepoznatljivu „dalekometnu paljbu“.

Ovo je možda i naša najbolja utakmica na planu konstantnosti. Veliki pritisak vršio je Bamberg, riječ je o odlično profilisanoj, fizički izuzetno jakoj ekipi sa 12 igrača u rotaciji. Objasnio sam igračima da moraju da budu spremni na 40 minuta borbe. Protivnik nam nije dao nijedan otvoren šut za tri ali našli smo druga rešenja kako smo se i dogovorili, zvrativši na pravi način na izuzetno jaku odbranu Bamberga“, sumirao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Barani nemaju vreman za predah nakon serije od četiri utakmice za sedam dana. Već u petak putuju u Ljubljanu na duel sa Cedevita Olimpijom, ekipo koja je direktni rival u brobi za plej of.

Pobjede protiv jakih ekipa u FIBA ligi šampiona i pogotovo igre protiv Nižnjeg i Bamberga daje nam za pravo da protiv Cedevita olimpije idemo sa najvećim ambicijama. Meč u Ljubljani donosi susret dvije vrlo slične ekipe. Cedevita Olimpija ima ekipu koja kada je fokusirana može da pruži fantastičnu igru ali to važi i za nas. Padovi mogu da im budu takođe veliki kao i kod nas. Dosta će zavisiti od raspoloženja. Mi idemo da se nadigravamo i daćemo sve od sebe i u sledećoj i svih preostalih sedam utakmica ABA lige. Izbora nemamo, u svakoj moramo da idemo na pobjedu", dodaje Pavićević.

Mihailo Pavićević o mečevima sa Cedevitom i Bambergom
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar