Košarka

Makabi stigao Pešićevu Barsu, u Pireju slavila čak i Alba!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Završena su i poslednja dva meča večerašnjeg programa u Evroligi, a pobede su zabeležile ekipe Makabija i Albe.

Izvor: MN Press

Paklena nedelja je pred timovima u Evroligi. Igraće se duplo kolo, svaka od ekipa će po dva puta na parket, a između će biti i putovanja, pokušaja da se improvizuje neki trening, ostalih obaveza... Večeras je odigrano šest mečeva.

Poslednja dva susreta večerašnjeg programa su se igrala u Tel Avivu i Pireju. Dok je Makabi uspeo da odbrani domaći teren, savlada Barselonu (92:85) i sa rivalom se izjednači po broju pobeda, Olimpijakos je razočarao. Još jedna bleda partija crveno-belih i pobeda Albe (93:86) na ovom nekada neugodnom gostovanju.

Košarkaši grčkog tima su imali prednost nakon prve četvrtine, ali je ona isparila do odlaska na duži odmor. Vratili su se u trećem periodu, uspel ida preokrenu meč, a zatim očajno odigrali u poslednjoj deonici.

Dozvolili su Albi da se odlepi, nekoliko puta bili blizu da uhvate priključak i na kraju od toga nije bilo ništa. Tako je tim iz Berlina, jedan od najslabijih u Evroligi ove sezone, upisao pobedu na terenu koji je prethodnih sezona bio težak za osvajanje.

Jorgos Printezis i Nikola Milutinov su meč završili sa po 15 poena, Vasilis Spanulis je dodao jedan manje, a Antonios Koniaris je ostao na 11. U pobedničkom timu se istakao Markus Erikson sa 22 poena, pratili su ga Martin Hermanson sa 18 i Rokas Geidraitis sa 15. Dvocifren učinak upisali su još Pejton Siva (12) i Luk Sikma (11).

Dok su u Pireju igrale dve ekipe koje nisu na pozicijama koje vode u doigravanje, u Tel Avivu su se sastali timovi sa vrha tabele. Zapravo, dva tima koji konkurišu za najviši mogući plasman u takmičenju ove sezone. Makabi je dočekao ekipu Svetislava Pešića i slavio je na tom susretu.

Barselona je u prvom delu Evrolige ubedljivo savladala Makabi na svom parketu, pa im bolji međusobni skor nije bio ugrožen na ovom gostovanju, ali poraz može da boli. Katalonci su sada na tri pobede iza Efesa, koji je večeras slavio. Španski tim sada ima isti učinak kao CSKA iz Moskve i Makabi, njihov večerašnji rival.

Barsleona je sjajno otvorila meč i nakon prvih deset minuta košarke je imala sedam poena prednosti. Ta razlika se lako istopila tokom druge deonice, a Izraelci su imali pet poena prednosti na poluvremenu. Usledile su dve izjednačene četvrtine, pa je domaći tim sačuvao rezultat na svojoj strani.

Makabi su predvodili Tajler Dorsi sa 19 poena, Skoti Vilbekin sa jednim manje i Anđelo Kalojaro sa 12. Najefikasniji na meču je bio Nikola Mirotić koji je ubacio 22 poena, Kori Higins se zaustavio na 13, kolike je imao i Malkom Dilejni. Ante Tomić je stao na 11 poena, a Kajl Kjurik na 10.

Bila je ovo deveta pobeda ''Ponosa Izraela'' na domaćem terenu u ovoj sezoni, iz isto toliko odigranih mečeva. Nakon nekoliko godina ''lutanja'', tim iz Tel Aviva sada deluje kao konkurent za osvajanje elitnog evropskog takmičenja.

Tagovi