Košarka

"Profesorov" rekord karijere malo za Kingse, Lejkersi nezaustavljivi

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Bjelica je imao fenomenalno šutersko veče, ali nije uspeo da pobedi

Nemanja Bjelica postavio je rekord karijere u NBA, ali to nije bilo dovoljno njegovom Sakramentu u porazu od Orlanda 112:114.

"Profesor" je imao sjajnu partiju, jer je za 33 minuta u igri postigao 34 poena i upisao sedam skokova. On je iz igre šutirao 13/16, a za tri fenomenalnih 8/10, ali Kingsima to nije bilo dovoljno, tako da su vezali i drugi poraz i sada zaostaju tri pobede za Memfisom u trci za plej-of.

Sakramento je poveo, ali je Orlando preokrenuo i vodio do pred sam kraj meča. Dearn Foks je tada sa penala doneo Kingsima minimalnu prednost 112:111 15 sekundi pre kraja, ali je Aron Gordon rešio utakmicu košem uz faul 1,1 sekundu do kraja utakmice.

On je iskoristio oba, Sakramento je za preostalo vreme uspeo da zabeleži promašaj Harisona Barnsa sa poludistance, a onda i "odbojku" Badija Hilda.

Foksu je malo falilo za tripl-dabl, pošto je meč završio sa 31 poenom, 10 asistencija i osam skokova. Bogdan Bogdanović i dalje je povređen, tako da nije ulazio u igru.

Nemanja Bjelica rekord karijere
Izvor: YouTube/Sacramento Kings

Orlando je predvodio "leteći Crnogorac" Nikola Vučević sa 26 poena i 15 skokova, dok je Evan Furnije završio utakmicu sa 25 poena. Medžiku je ovo bila treća pobeda u poslednje četiri utakmice i sada je izbio na sedmo mesto Istoka.

Los Anđeles Lejkersi potvrdili su najbolju formu u ligi i učvrstili su se na čelu Zapada očekivanom pobedom nad Klivlendom od 128:99.

Ovo je timu iz Kalifornije bio deveti uzastopni trijumf i sada uz utakmicu više ima šest pobeda više od Denvera, Jute i Klipersa.

Kavalirsi su dobro počeli, dobili su prvu četvrtinu, ali su Lejkersi prosto bolji tim i na kraju je došla ubedljiva pobeda. Lebron Džejms završio je utakmicu sa 31 poenom i osam asistencija, dok je Dvajt Hauard ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 15 skokova.

Lebron Džejms protiv Klivlenda
Izvor: YouTube/Los Angeles Lakers

 U Klivlendu smo videli dva dabl-dabl učinka: Kevin Lav je imao 21 poen i 11 skokova, a Tristan Tompson 17 poena i 10 skokova.

Najuzbudljivije bilo je u Detroitu, gde je kombinovani sastav Nju Orleansa prokockao 16 poena prednosti, a onda u produžetku uspeo da pobedi takođe oslabljeni domaći tim sa 117:110.

Pistonsima su faili starteri Blejk Grifin, Luk Kenard i Redži Džekson, dok su Pelikansi igrali bez svoja tri najbolja strelca - Brendona Ingrama, Džrua Holideja i Džej-Džej Redika. Osim toga gosti su bili bez Derika Fejvorsa i Zajona Vilijamsa.

I u takvom sastavu, Pelikansi su imali "+16" 11 minuta pre kraja, ali je Detroit izjednačio 30 sekundi pre kraja. Etvon Mur je promašio dva šuta, a onda je Derik Rouz promašio za pobedu. Gosti su produžetak počeli serijom 9:2, dok je Rouz izgubio dve lopte u poslednjih minut i po.

Pobednike su predvodili Džejhil Okafor sa 25 poena i 14 skokova, i Lonzo Bol sa 17 poena, 12 skokova i devet asistencija. Nokolo Meli postigao je 20 poena. Najefikasniji u Detroitu bio je derik Rouz sa 23 poena i osam asistencija. Andre Dramond imao je učinak od 11 poena i 10 skokova, ali je na klupi presedeo četvrtu četvrtinu.

Portland je kod kuće pobedio Šarlot 115:112 u uzbudljivom meču. Timovi su počeli izjednačeno, Portland se malo odmakao sredinom druge četvrtine, na poluvreme otišao sa 16 poena prednosti, da bi Hornetsi drugo poluvreme počeli sa četiri vezane trojke, devet ukupno u trećoj četvrtini, ali Portland nije dao prednost i uručio je gostima peti uzastopni poraz.

Dejm Lilard protiv Šarlota
Izvor: Youtube/Portland Trail Blazers

 Sada je na Zapadu baš gužva u borbi za osmo mesto, gde se trenutno nalazi Memfis sa 18 pobeda. Slede ga San Antonio i Portland sa po 17, Feniks ima 16, dok Minesota, Sakramento i Nju Orleans imaju po 15.

Na Istoku Šarlot sada zaostaje tri pobede za osmim Bruklinom, a njegov poraz nije iskoristio Čikago, koji je poražen od Bostona 101:113 i tako ostao na trijumf manje od Hornetsa.

Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:

Detroit - Nju Orleans 110:117 (produžetak)
Indijana - Filadelfija 101:95
Boston - Čikago 113:101
Minesota - Oklahoma 104:117
Portland - Šarlot 115:112
Sakramento - Orlando 112:114
LA Lejkers - Klivlend 128:99

Tagovi