Košarka

Plavi napad na Krku: Posljednji Mijovićev meč ili…

Autor mondo.me

…preokret, jer Jurica Golemac traži više od 12.000 eura mjesečno koliko mu Bududćnost nudi, ali bilo kako bilo Budućnost danas igra protiv Krke u Novom Mestu (17.00)

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

ABA liga ulazi u pakleni finiš, svaka pobjeda je sada zlata vrijedna, jer će se polako praviti filter ko će u plej-of sa kog mjesta, ko će u baraž, a ko će u Drugu ABA ligu…

Poslije dva vezana poraza (FMP, Zadar) košarkaši Budućnost Volija su u prethodnoj rundi srušili Primorsku u Kopru, a sada ih čeka novi okršaj u Sloveniji - “plavi” u 15. rundi ABA lige gostuju Krki (danas, 17.00) u Novom Mestu.

Šampion Crne Gore i vicešampion regiona u specifičnoj situaciji dočekuje uvijek nezgodno gostovanje gdje ima čak šest poraza, a posebno privremeni trener Petar Mijović koji sluša kako proživljava posljednje dane na klupi Budućnosti, te kako će ga naslijediti Jurica Golemac.

Golemac bi postao treći trener u sezoni, a čak 13. rješenje na klupi plavih u posljednjih šest godina.

Međutim, ako Budućnost bude ubjedljiva u igri i rezultatu, Mijović će možda ostati trener, ali ni to nije sigurno jer su “plavi” u kontaktu sa Golemcem. Ali, pregovori su naletjeli na prepreku, a kako smo čuli razlog su - finansije.

Budućnost za hrvatskog trenera koji je zablistao na klupi ekipe iz Primorske želi da izdvoji platu koju je imao Slobodan Piksi Subotić (12.000 eura), ali Golemac želi više. Uz sve to, puls 42-godišnjeg trenera opipava i Cedevita Olimpija. “Zmajčeki” nisu zadovoljni Slavenom Rimcem, a odluka bi mogla da padne nakon večerašnjeg derbija sa Partizanom u Beogradu (19.00).

Bilo kako bilo, mladi stručnjak je još jednom pokazao da je vrhunski profesionalac, maksimalno se trudio da to ne utiče na ekipu, pa se u dvorani “Leon Štukelj” očekuje prava Budućnost.

Važna utakmica je ispred nas, kao i sve do kraja prvenstva. To su utakmice koje će odrediti učesnike plej-ofa i pozicije sa kojih se ulazi u doigravanje”, rekao je Mijović u najavi meča.

“Plavi” su izgubili prednost koju su imali u odnosu na rivale, ali su i dalje prvi na tabeli sa skorom 11-3. Isti učinak ima i Partizan, dok je Cedevita Olimpija na 10-4. Zato je Krka važna kako bi se zadržalo prvo mjesto. A u prvom ovosezonskom duelu, “plavi” su lako savladali Krku u “Morači” - 80:60. Međutim, ekipa koju vodi Vladimir Anzulović je izuzetno nezgodna, naročito na domaćem terenu gdje su savladali aktuelnog vladara regiona Crvenu zvezdu.

Krka je čvrsta, iskusna, agresivna ekipa, sastavljena od igrača koji godinama igraju ABA ligu. Neće biti lako, gostovanje u Novom Mestu je tradicionalno teško za nas, ali nadam se da ćemo biti mnogo jači od svih problema koji su nas zadesili prethodnih dana i kao ekipa izaći motivisani i spremni da zabilježimo važan trijumf”, ima popularni Peko maksimalno povjerenje u momke koje vodi.

Iskreno, vjerujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti sa velikom pobjedom”, podvukao je mladi stručnjak.

Budućnost se sa Krkom u Novom Mestu sastala 11 puta u ABA ligi, upisala je pet pobjeda i šest poraza.

Tagovi