Košarka

Predsjednik Partizana: Zvezda i Budućnost nas guraju od Evrolige

Izvor mondo.rs

"Nemam razloga da ga pozovem", rekao je Mijailović na pitanje o eventualnom razgovoru sa Čovićem.

Izvor: MN Press

Predsjednik KK Partizan gostovao je na "Prvoj" i tom prilikom rekao da su šanse budućeg šampiona ABA lige da na ljeto dobije specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi umanjene nakon svega što su prošle i ove sezone priredili Crvena zvezda i Budućnost.

"Sumnjam da će Evroliga dozvoliti da neko, posle finala kao što je bilo ono prošle godine, igra kao broj jedan iz ABA lige u elitnom takmičenju. Siguran sam da nas zbog tog finala i incidenata u Podgorici i Beogradu ne vide kao učesnika Evrolige", rekao je Ostoja Mijailović.

On je rekao da ne vidi zbog čega bi trebalo da pozove kolegu predsjednika Crvene zvezde, Nebojšu Čovića.

"Nemam razloga da ga pozovem. Znam da bi taj razgovor bio protumačen na pogrešan način i objavljen tako da Partizanu nanese štetu", rekao je Mijailović, koji se u međuvremenu oglasio i na Twitteru povodom spekulacija o povratku Žofrija Lovernja u Humsku.



Govoreći o pojačanju na poziciji centra, predsjednik osvajača Kupa Radivoja Koraća rekao je:

"Teško je u ovom periodu pronaći 'peticu'. O tome odlučuju trener i stručni štab. Trenutno je situacija takva da postoje dva ozbiljna kandidata, ali ne smijemo da pogriješimo u izboru. To je jedna od ključnih pozicija na kojoj možemo da napravimo prednost u trci sa rivalima", prokomentarisao je Mijailović.

Partizan u srijedu uveče u "Areni" dočekuje Virtus iz Bolonje na startu Top 16 faze Evrokupa. To znači i susret sa jednom od najvećih legendi kluba, Aleksandrom Đorđevićem.

"Mislim da je i Sale Đorđević presrećan što dolazi u Beograd. Srećni smo i mi i biće to jedan veliki spektakl. Vjerujem da će naša publika odlično bodriti klub i u isto vrijeme izraziti zahvalnost Saletu. Biće to praznik košarke i jedna od najboljih utakmica u Beogradu ove godine", rekao je Mijailović.