Košarka

ZVANIČNO: Budućnost - Zvezda 20:0!

Izvor mondo.rs

Budućnost Voli dobilai utakmicu protiv Crvene zvezde službenim rezultatom - 20:0,. Beograđani zbog nedolaska na meč 13. kola kažnjeni oduzimanjem boda i novčanom kaznom od 20 hiljada eura.

Izvor: MN Press

Neodigrana utakmica Budućnost - Crvena zvezda dobila je svoj (prvi) epilog.

Disciplinski sudija smatra da je kazna oduzimanja boda koji bi klub dobio da je došao na utakmicu i izgubio, te novčana kazna koju je izrekao adekvatna počinjenom prekršaju, naravno sve pod uslovom da Predsjedništvo, odnosno direktor ili sportski direktor ne donesu drugačiju odluku, jer tada i ova kazna ne egzistira, ukoliko se donese drugačija odluka. Tada će odluka o eventualnoj kazni biti ponovno donijeta. Disciplinski sudija napominje da ABA lige ili direktor i sportski direktor temeljem članka 32 DPABA mogu donijeti i drugačiju odluku. Disciplinski sudija ABA lige zaista shvata klub KK Crvena zvezda mts, jer nije lako donijeti odluku kada sigurnosna situacija nije takva da bi se igrala utakmica, ali je uprkos tome, s obzirom na situaciju ipak trebao doći i sportski pokušati odigrati utakmicu, posebno zbog istorije tog kluba i njegovog renomea, naravno uz pomoć ABA lige koja je zadužena za sigurnost takmičenja i zbog toga svega je kazna manja od one koju bi klub dobio da nije bilo takvog nastojanja kluba da mu Predsjedništvo ABA lige kvalitetno odgovori”, stoji u obrazloženju odluke Disciplinskog sudije ABA lige.

U skladu s tim, da li će odluka o rezultatu 20:0 biti definitivna zavisi od novog menadžmenta.

"Disciplinski sudija nikako nije ovlašćen mijenjati rezultat utakmice, već je to u domenu Predsjedništva lige dok ne počnu da rade Sportski direktor i Direktor lige i ovim Disciplinski sudija ABA lige ponavlja da ne sudi po nečijim željama zbog nečijeg propusta, već radi isključivo na osnovu Disciplinskog pravilnika ABA lige".

Podsjetimo, Crvena zvezda je ranije uložila žalbu i objasnila da nije otišla u Podgoricu na osnovnu procjena srpske bezbjednosne službe, nakon podignutih tenzija u Crnoj Gori zbog izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovesti.

Predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović to je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu, posle čega su košarkaši Budućnosti nakratko otišli na teren, pred oko 500 gledalaca.
Podsjetimo, duel Budućnost - Zvezda trebalo je da bude odigran 30. decembra, ali su crveno-bijeli ostali u Beogradu, uz objašnjenje da su to uradili sledeći preporuku srpskih bezbjednosnih struktura, a sve zbog povećanih tenzija u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti.