Košarka

Mogao je da bude derbi... Plavi nemaju pravo na kiks

Autor mondo.me

Budućnost Voli u 14. kolu ABA lige gostuje Primorskoj u Kopru, utakmica se igra sjutra od 17.00 časova

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Trebao je da bude derbi, ali su se okolnosti znatno promijenile, jer ABA liga djeluje najneozbiljnije od svog osnivanja.

Primorska je bila hit prvenstva, ali je iz kluba izašao glavni sponzor, pa je sada tim iz Kopra na aparatima. Sa druge strane, Budućnost Voli nije odigrala utakmicu prošlog kola jer se Crvena zvezda nije pojavila.

Međutim, i jedni i drugi moraju da zaborave na sve to u 14. kolu regionalnog takmičenja...

“Plavi“ gostuju Primorskoj sjutra u Kopru (17.00), a izabranici Petra Mijovića imaju imperativ trijumfa nakon dva poraza (FMP i Zadar) i neodigrane utakmice protiv Crvene zvezde.

Mijović je imao dovoljno vremena da radi sa ekipom, ali to može biti mač sa dvije oštrice.

U specifičnoj smo situaciji, bez utakmice u nekom dužem periodu, što nas pomalo i brine. Pokušali smo da tu situaciju pretvorimo u dužu pripremu utakmice", rekao je Mijović pred gostovanje u Sloveniji.

Petar Mijović pred meč sa Primorskom
Izvor: YouTube/Budućnost VOLI

Primorska je i dalje u zoni plej-ofa sa osam pobjeda, ali to više nije ista ekipa. Nakon izlaska sponzora iz kluba, otišao je i trener, kao i nekoliko ključnih igrača.

"Ne smijemo da se bavimo njihovim problemima, jer su Crvena zvezda i Partizan morali dobro da se namuče za pobjedu. Očekujem da će tako biti i protiv nas. Mi nemamo pravo na kiks. Moramo upisati pobjedu u Kopru kako bi ostali na prvom mjestu", dodao je Mijović.

ABA LIGA, 14. KOLO

Subota

17.00h Primorska - Budućnost Voli

19.00h Partizan – Mornar

21.00h FMP - Cibona

Nedjelja

12.00h Cedevita Olimpija - Igokea

18.00h Zadar - Mega Bemax

Ponedjeljak

17.00h Crvena zvezda - Krka