Košarka

ijZvezda na Bajern (i) bez: Čovića i Odža!

Izvor mondo.rs

Prvu utakmicu u 2020. godini crveno-bijeli košarkaši odigraće u bitno drugačijem sastavu nego prvu utakmicu u sezoni 2019/20.

Izvor: MN Press

Pored povrijeđenih Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, kao i "precrtanih" Derika Brauna i Mohameda Fajea, na prvoj utakmici crveno-bijelih u 2020. godini neće nastupiti i tandem standardnih iz dosadašnjeg toka sezone.

U zapisniku pred duel 17. kola Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna, koja počinje u 19 časova u "Areni", nisu se našla imena plejmejkera Filipa Čovića i centra Majkla Odža.

Perperoglu je operisao koljeno u novembru i prema poslednjim informacijama trebalo bi da počne sa "punim" treninzima za desetak dana i bude spreman za Kup Radivoja Koraća, dok je Gist zbog povrede propustio poslednju utakmicu sa Zenitom.

Pretpostavka je da se radi o odluci trenera Dragana Šakote, s obzirom na to da su nastupili na prethodnoj utakmici šampiona Srbije u Kazanju, protiv Zenita, odigranoj 27. decembra, a da u međuvremenu nije bilo pomena o njihovim povredama.

Evo sastava uz koji će Šakota pokušati da zabeleži četvrti uzastopni trojumf u ABA i Evroligi. 

ZVEZDA: Braun, Panter, Beron, Dobrić, Lazić, Dženkins, Davidovac, Simanić, Jagodić Kuridža, Kuzmić, Štimac, Jovanović.

Klub iz Minhena ovog ponedjeljka uveče drugi put gostuje u Beogradu, a prvi put u "Areni". Prethodna utakmica odigrana je u decembru 2015. u "Areni" i u njoj su crveno-beli obezbedili prvi plasman u Top 16 fazu Evrolige pobedom od 85:76.

Trener Zvezde te večeri bio je sadašnji strateg Bajerna, Dejan Radonjić.

Naši reporteri su u "Areni", pratićemo utakmicu UŽIVO, ostanite uz Mondo...