Košarka

Skokovi i Dragić spasili Majami, Baksi opet u pobedničkom ritmu

Izvor mondo.rs

U noći između petka i subote odigrano je nekoliko uzbudljivih utakmica u NBA...

Ni odlična partija Kevina Lava nije pomogla Klivlendu da ostane neporažen na gostovanju u Bostonu. Seltiksi su do 27. trijumfa u sezoni stigli zahvaljjujući odličnoj igri pre svega u prvom poluvremenu, kada su i napravili ključnu razliku – 129:117.

Lav je ubacio 30 poena, imao je sedam skokova i četiri asistencije. U pobedničkoj ekipi posebno raspoložen i jedan od glavnih krivaca za 22. poraz Kavalirsa, bio je Džejlen Braun, koji je za 29 minuta na terenu postavio rekord karijere sa 34 poena, devet skokova i dve asistencije.


Džejson Tatum je ubacio 30 poena.

Prava drama vodila se u Šarlotu, gde je Oklahoma posle dodatnih pet minuta uspela da savlada Hornetse – 104:102.

Šai Džildžus Aleksander postigao je 27, Denis Šroder 24, a Kris Pol 16 poena, od kojih čak deset posle treće četvrtine. Oklahoma je upisala petu pobedu na poslednjih šest utakmica.

Orlando Medžik je uspeoda da uprkos kolapsu koji je doživeo sa linije za slobodna bacanja, u neizvesnoj završnici pobedi Filadelfiju – 98:97. Evan Furnije je ubacio 20 poena, Aron Gordon je stao na 19 koševa i 11 skokova, dok je Nikola Vučević utakmicu završio sa 16 poena i 12 uhvaćenih lopti.

NBA top 10
Izvor: YouTube


Džoel Embid i Tobijas Heris imali su skoro identičan učinak sa po 24 poena i po 11 skokova. Nedovoljno za novi trijumf jednog od najboljih timova Istoka, čiji je skor sada 23-11. Orlando je i dalje u minusu 14-17.

Milvoki je kao gost pregazio Atlantu – 112:86 i tako se na najbolji način oporavio od Božićnog poraza koji je pretrpeo od File. Baksi su 28. pobedu zabeležili bez povređenog MVP-a Janisa Adetokumba. Kris Midlton je postigao 23, Bruk Lopez 19, a Ersan Iljasova 18 poena, uz odličnih 17 skokova.

Košem Gorana Dragića sedam sekundi pre kraja, Majami je savladao Indijanu – 113:112. Slovenac je na kraju postogao 14 poena, dok je prvi strelac ekipa sa Floride bio Džimi Batler sa 20. Pre pogotka Dragića, napad Majamija trajao je skoro 50 sekundi, ali su domaći dva puta promašili i oba puta bili bolji u skoku.

Pogledajte...

Dragić za pobedu
Izvor: YouTube



"Dabl-dabl" Darija Šarića (11 poena i 10 skokova) i odlični Buker sa 34 poena nisu bili dovoljni Finiksu protiv Golden Stejta. Ekipa iz San Franciska stigla je tek do devete pobede – 105:96.

Voriorse su predvodili D'Anđelo Rasel sa 31 i Li sa 16 poena. Debi u NBA ligi imao je Alen Smailagić, koji je postao 29. Srbin u najjačoj ligi sveta.