Košarka

Mijović: Nismo bili fokusirani od 25. minuta

Autor mondo.me

Šef stručnog štaba Budućnosti Petar Mijović priznao je nakon poraza od Zadra (82:75), da njegov tim nije bio dovoljno fokusiran da bi slavio u dvorani "Krešimir Ćosić".

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Izgubili smo slično kao u Oldenburgu, jer smo iz dobre situacije i apsolutne kontrole rezultata došli do toga da potpuno izgubimo koncept u defanzivi. Ušli smo u brzopletost, u oba pravca smo izgubili glavu. Nismo uspjeli da održimo nit odbrane i kontinuitet napada", rekao je nakon meča Mijović.

On je dodao da je u poslednjoj četvrtini njegova ekipa imala dva otvorena šuta za dva poena pri minusu od pet poena ali su oba promašena.

Zadar je to uspio da kazni. Tada se i Alen razigrao i kažnjavao nas u tranzicionoj odbrani. Izuzetno loše smo gradili svoj koš, a domaćin je pogađao važne šuteve iz drugog, čak i trećeg napada. Nivoom koncentracije, agresije i fokusa nismo zaslužili da pobijedimo", kazao je Mijović.

Trener Budućnosti priznao je da za pobjedu protiv tima koji je na papiru slabiji treba da se bude konstantan u oba pravca.

Nismo bili fokusirani od 25. minuta i doživjeli smo drugi vezani poraz u ABA ligi, čime smo poništili dosta pozitivnih stvari koje smo napravili. Slijedi nam ozbiljna borba za plej-of", dodao je Mijović.

Na pitanje domaćih novinara da prokomentariše izlazak ljudi iz uprave Budućnosti iz dvorane dva minuta prije kraja, trener “plavih” je rekao da nije obratio pažnju na to jer je bio fokusiran na teren.

Nisam to vidio, niti imam komentar", zaključio je Mijović.