Košarka

Pavićević: Ušli smo u mirnu luku, sad očekujem još bolje igre

Autor mondo.me

Šef struke Mornara Mihailo Pavićević je nakon trijumfa protiv Cibone (81:73), priznao da je očekivao težak meč. Poseban kompliment dobio novajlija Heris.

„Iskren da budem, očekivao sam ovakvu utakmicu i to iz dva razloga. Prvi je taj što je ekipa Cibone izuzetno kvalitetna i izuzetno vođena proteklih godina od kolege Velića. Igrali su večeras bez ijednog stranca, što je, zaista, za svaku pohvalu i vidjeli ste koliko su nas namučili“, rekao je na konferenciji za medije Pavićević.

Kao drugi razlog očekivano tešškog duela sa velikanom iz Zagreba, trener Mornara naveo je (pre)naporno putovanje do Tenerifa i nazad.

Poslije utakmice s Megom u subotu veče, prvi trening imali smo u petak prije podne. To je, uz gotovo tri neprospavane noći u putu, ostavilo traga, izbacilo nas iz trenažnog ritma i osjetilo se i na večerašnjoj utakmici. Nismo imali ni svježine ni ideju u napadu, mnogo je toga bilo, ne mogu da kažem lošeg, ali nekvalitetnog, svakako. Dobra stvar je što smo i pored ovako konfuzne igre, to potvrđuje i podatak da smo imali 19 izgubljenih lopti, što je zaista nedopustivo na ovakvom nivou, dobili utakmicu. Od tih 19 lopti ekipa Cibone je maltene sve pretvorila u lake poena iz kontranapada“, rekao je trener Mornara.

Pobjedom protiv Cibone Barani su, praktično, riješili pitanje opstanka u ABA ligi tako da im u narednih 10 mečeva preostaje da pokušaju da se domognu plej ofa.

Rekao bih da smo ušli u mirnu luku, jer ovo je vrlo nezgodna liga u kojoj svako svakog može da dobije. Prva stvar za svaku ekipu, ne računajući ove četiri najbolje, jeste da obezbijedi opstanak, pa onda da razmišlja o nečem drugom. Ova pobjeda omogućiće nam da igramo mirnije i, nadam se, kvalitetnije“, ocijenio je Pavićević.



Šef struke „Ponosa Bara“ pohvalio je za igru protiv Cibone novajliju Lensa Herisa.

Što se tiče Herisa, kao trener mogu odmah da osjetim da imam posla sa vrhunskim profesionalcem. Čovjek za svoje godine perfektno fizički izgleda i vrlo je inteligentan. Malo ko može da odigra ovakvu utakmicu na debiju i poslije jednog jedinog treninga. Mislim da će nam biti veliko pojačanje u nastavku sezone“, zaključio je Pavićević.

Možda ce vas zanimati

 Ivan Velić, trener Cibone bio je zadovoljan igrom svog tima uprkos porazu.

Moj tim je večeras dobro odigrao, međutim treća četvrtina nas je dosta koštala. Primili smo laganih 20 poena, bez odbambene reakcije, bez malog faula, bez pritiska na loptu, tako da smo dopustili Mornaru da se odlijepi. Ali, igrali smo u zadnjoj četvrtini jako dobro, digli se i došli na minus jedan. Onda su dva napadačka skoka, jednom Herisa, drugi put Šehovića, presudili  susret. Imali smo šansu i to veliku šansu da iznenadimo Mornara, nismo uspjeli i idemo dalje. Imamo nekih svojih problema što se tiče izostanaka sužena nam je rotacija. Šta je tu je, borićemo se do kraja i vidjećemo šta će nam on donijeti“, rekao je Velić.