Košarka

Za povratak na pobjednički put

Autor mondo.me

Budućnost Voli večeras (20.00) gostuje Zadru u 12. kolu ABA lige, Petar Mijović i Danilo Nikolić su optimisti

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Lider ABA lige sa učinkom 9-2 napada u gostima posljednjeplasirani tim regionalnog takmičenja koji ima skor 2-9. Papir kaže da se zna ko je favorit, ali…

Dom legendarnog Krešimira Ćosića je jedno od najtežih gostovanja, posebno za favorite – na svojoj koži su to osjetile ekipe koje su projektovane za titulu, Crvena zvezda i Cedevita Olimpija.

Budućnost Voli večeras gostuje Zadru (20.00) i “plavi” ne žele ništa da prepuste slučaju, naročito nakon poraza od FMP-a prethodnog vikenda.

Zadar je ekipa koja je uvijek na svom terenu nezgodan protivnik, ekipa čiji rezultati nisu u skladu sa njihovim realnim kvalitetom. To potvrđuju i utakmice koje su pobijedili protiv Crvene Zvezde i prije nekoliko kola protiv Cedevita Olimpije gdje su slavili sa preko 30 razlike. Mi smo poslije jednog dugog puta uspjeli da se osvježimo, da dobro treniramo i napravimo pravu pripremu za Zadar”, rekao je Petar Mijović, još uvijek privremeni trener Budućnosti.

Plavi su poslije osam vezanih pobjeda vezali dva poraza - od FMP-a i nebitni od Oldenburga. A u obje utakmice je bila vidljiva loša odbrana.

Važno je da ekipa pokaže reakciju u defanzivnom dijelu jer i pored napadačkog kvaliteta koji potvrđujemo u kontinuitetu u poslednje vrijeme, mislim da utakmice sa Oldenburgom i FMP-om nijesu način na koji mi treba da igramo i da način da tražimo pobjede”, kazao je Mijović.

Zadar je počeo sezonu sa sedam vezanih poraza, ali je u posljednje vrijeme počeo da se diže kao ekipa.

Idemo u goste jednoj od najneugodnijih domaćinskih ekipa u Aba Ligi – Zadru. Koliko su neugodni govori i činjenica da su pobijedili kod kuće Cedevita Olimpiju i Crvenu Zvezdu. Mi dolazimo nakon dva uzastopna poraza u Evrokupu i ABA Ligi i želimo da podignemo svoj nivo igre i da idemo na pobjedu u Zadru”, rekao je krilni centar Danilo Nikolić.

Tagovi